Individuele wandeling als alternatief voor Paardenzegening

Datum Event: 17/10/2020 t.e.m. 18/10/2020

Individuele wandeling als alternatief voor Paardenzegening


Op 18 oktober zou in Torhout normaal de 18de Paardenzegening plaatsvinden. In navolging van de coronamaatregelen zal er echter geen wijding op de Markt en geen route met tussenstops georganiseerd worden. Maar het Lokaal Bestuur Torhout zorgt wel voor een alternatief voor ruiters en menners.

Wielerfans zitten dit weekend gekluisterd aan de televisie voor De Ronde van Vlaanderen. Maar paardenliefhebbers uit het Brugse Ommeland kunnen zaterdag en zondag ook zelf in het zadel springen. Het Lokaal Bestuur Torhout stippelde als alternatief voor de geannuleerde Paardenzegening een aangeduide wandeling uit voor ruiters en menners.

Deze wandeling gaat door op zaterdag 17 en zondag 18 oktober, tussen 8 en 12 uur. Start aan parking Groenhove. Sanitaire stop of iets drinken is mogelijk in manege Groenhove.

Wie zoekt, die vindt!

Langs het 12-kilometerlange parcours zit er een twaalfletterwoord verstopt. Deelnemers die alle letters kunnen spotten en achter elkaar plaatsen, kunnen na afloop een prijs winnen door het woord te mailen naar vrijetijdshuis@torhout.be.

Uit alle correct ingediende antwoorden worden er drie gelukkigen getrokken die elk beloond worden met leuke prijzen.Meer nieuws uit de streek


Na de afkondiging van de strengere maatregelen …

Meer dan 250.000 jongeren gaan elke week …