Kerstmagie keert terug naar Kasteel Wijnendale

Datum Event: 05/12/2020 t.e.m. 23/12/2020

Kerstmagie keert terug naar Kasteel Wijnendale


Copyright foto: Wim Smets

Vorig jaar nam Historalia voor het eerst haar intrek in de Torhoutse waterburcht. De grote hoeveelheid lokale acteurs die er toen het beste van zichzelf gaven, worden in deze bizarre coronatijden vervangen door licht- en geluidsinstallaties. Zo verkleint de kans op coronabesmetting en annulering van het kerstspektakel.

Tijdens de tweede editie van dit kerstspektakel in Torhout wordt ‘Kerstmagie’ dit jaar – met respect voor alle veiligheids- en hygiënemaatregelen – omgetoverd van een theaterwandeling naar een spannende audiovisuele en interactieve ontdekkingstocht voor het hele gezin (bubbels van maximum 8 personen). Je loopt in een ‘one way systeem’, waardoor je nooit mensen buiten jouw bubbel zal kruisen of passeren. Bovendien is de sociale afstand gegarandeerd, want er zijn dit jaar geen acteurs en je mag enkel per bubbel het kasteel betreden.

Tijdens je reis doorheen één van de zes kastelen, kom je in een spannende zoektocht terecht. Fantastische lichteffecten, prachtige muziek en een gloednieuw verhaal zullen jou de weg tonen doorheen een sprookjesachtig kerstkasteel. Maar let op: tijdens het magische uur komt alles in het kasteel tot leven! Dan is het aan jou om het mysterie op te lossen door onderweg de nodige hints te verzamelen.

Nieuw verhaal, nieuwe ervaring

De zes kastelen zijn in de ban van ‘De Nacht van de Twinkelings’, een meeslepend en hartverwarmend verhaal geschreven door regisseur Luc Stevens.

Het is middernacht. De elfen en de kerstman slapen … Heel zacht. De Twinkelings, de 6 zingende elven, zorgen voor hemelse gezangen onder de gewelven. Maar plots stoppen hun gezangen, worden ze gevangen genomen en zijn ze hun lieve zangstemmen kwijt. Wie is de dader? Wat is het motief? Wat staat er nu precies in die geheime brief?

Ga samen met jouw bubbel op zoek naar de sleutel van het Twinkelings-mysterie. Doorheen de interactieve wandeling verzamel je tips die je nodig zal hebben voor de oplossing van dit raadsel. Maar geen paniek! Doorheen de kasteelkamers, vol kerstsfeer en mystiek, helpt ook de sprekende klok je op weg.

Praktisch

‘Kerstmagie’ is de ideale, veilige en ontspannende familie-uitstap om helemaal in de kerstsfeer te komen en bovendien een unieke kans om prachtig Vlaams erfgoed van binnen te bewonderen. Een ticket voor deze ultieme en betoverende kerstbeleving voor een volwassene kost 14,95 euro en is gratis voor kinderen tot en met 4 jaar. Wil jij ook graag een droomreis van een uurtje maken in één van de zes kastelen? Bestel dan nu je tickets op www.kerstmagie.be.

Per kwartier beginnen er maximum 19 personen (16 personen boven de 4 jaar en 3 kinderen jonger dan 4 jaar) aan hun tocht doorheen het kasteel. Gedurende dat kwartier mogen de toeschouwers  druppelsgewijs (bubbels van maximum 8 personen) het kasteel betreden, ieder in zijn eigen bubbel of kleine groep (waarbinnen de sociale afstand gerespecteerd kan worden). Tijdens de wandeling zijn mondmaskers verplicht voor iedereen boven de 12 jaar.

Een tour duurt ongeveer 50 minuten. Er zijn meerdere trappen te nemen en daardoor is de tour niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

“Dankzij de creativiteit van Historalia is het ook in december 2020 mogelijk om coronaproof de magie van kerst in het prachtige kasteel Wijnendale te beleven en daar zijn we echt blij om. Uiteraard kijken we voor de volgende jaren opnieuw uit naar Kerstmagie mét Torhoutse acteurs, maar het waardige alternatief dit jaar zal zeker door families met kinderen gesmaakt worden. We verwelkomen alvast alle bezoekers met open armen”, zegt schepen van cultuur en musea, Lieselotte Denolf.Meer nieuws uit de streek


Na de afkondiging van de strengere maatregelen …

Meer dan 250.000 jongeren gaan elke week …