Kransneerlegging op Wapenstilstand in plaats van uitgebreide herinnering

Kransneerlegging op Wapenstilstand in plaats van uitgebreide herinnering


Geen kerkdienst, geen optocht, geen naamafroeping, geen harmonieën, geen drankje achteraf. Door de coronamaatregelen was het voor het eerst in 100 jaar niet mogelijk om een uitgebreide herdenkingsplechtigheid te houden naar aanleiding van Wapenstilstand. Het Lokaal Bestuur Torhout en de Nationale Strijdersbond stonden er wel op om toch een krans te gaan neerleggen.

Vorig jaar vonden alle genodigden eind oktober een uitnodiging in de brievenbus voor de herdenking van Wapenstilstand in de Sint-Pietersbandenkerk en de daaropvolgende naamafroeping op het Conscienceplein. Dit jaar werd dat een kaart met daarop de boodschap dat zowel een eredienst, als herdenkingsmoment niet mogelijk zouden zijn op 11 november. Het lokaal bestuur kijkt graag uit naar toekomstige plechtigheden en feestelijkheden die wel kunnen doorgaan en wenste alle genodigden een goede gezondheid toe.

Uit respect en eerbied legde waarnemend burgemeester Lieselotte Denolf samen met de (nieuwe) voorzitter van de Nationale Strijdersbond Norbert Decuyper op woensdag wel een krans neer aan de oorlogsmonumenten in Wijnendale en op het Conscienceplein.

“Het was een vreemd gevoel om helemaal alleen zonder begeleidende muziek, mensen van de Nationale Strijdersbond en het bestuur rond je bloemenkransen te leggen bij de monumenten. Ik hoop dat dit een eenmalig wapenfeit was en we binnenkort weer alles samen kunnen doen”, aldus Lieselotte Denolf, waarnemend burgemeester.Meer nieuws uit de streek


Hij komt, hij komt dan toch! Sinterklaas …

Geen vuurkorfconcertjes op de Winterbraderie, geen glühwein …