Lege batterijen zijn niet altijd leeg

Lege batterijen zijn niet altijd leeg


Batterijen vind je overal in huis in de meest diverse toepassingen. Lege batterijen kan je altijd binnenbrengen zodat ze kunnen gerecycleerd worden. Dat kan in een Bebat-inzamelpunt, zoals het recyclagepark of de supermarkt. Maar wist je dat een batterij niet altijd helemaal leeg is?

Vaak kan je batterijen die niet meer werken in een toestel dat veel spanning vraagt (denk aan speelgoedautootjes) wel nog een tijdje gebruiken in een ander toestel, zoals de keukenweegschaal of de afstandsbediening van je televisie, omdat die weinig spanning nodig hebben.

Test dus even of je batterij echt helemaal leeg is voor je ze naar een Bebat-inzamelpunt brengt. Je kan dit thuis zelf makkelijk testen met een voltmeter of met een speciale batterijtester.

Gratis batterijtester

Breng je batterijen binnen op het recyclagepark tussen 10 en 20 september en ontvang een gratis batterijtester (zolang de voorraad strekt).

“Fijn dat je jouw lege batterijen verzamelt en binnenbrengt om ze te laten recycleren. Gebruik echter niet te snel het groene Bebat-zakje en -box want misschien kan je jouw lege batterij wel nog gebruiken in een ander toestel. Testen is dus de boodschap”, vertelt Elsie Desmet, schepen van leefmilieu.Meer nieuws uit de streek


Meer dan 250.000 jongeren gaan elke week …

De stedelijke begraafplaatsen zijn druk bezochte plaatsen …