Lichtervelde komt op tegen kanker

Lichtervelde komt op tegen kanker


De gemeente Lichtervelde komt op tegen kanker, en ondersteunt en organiseert verschillende activiteiten om dit in de kijker te zetten. Er worden online azalea’s verkocht, de gebouwen worden roze gekleurd en er wordt een digitale Race for Cure georganiseerd.

Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker

In tegenstelling tot de voorbije jaren, waar je op verschillende plaatsen in de gemeente azalea’s ten voordele van Kom op tegen Kanker kon kopen, kan je dit jaar enkel online azalea’s kopen. De gekochte plantjes kan je thuis laten leveren of afhalen. Ook Lichtervelde doet dit jaar terug mee aan deze actie. Je kan de azalea’s online bestellen tot en met 20 september. De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar steun- en zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naasten.

De bestelde azalea kan afgehaald worden in de Spelotheek (OC De Schouw) op volgende momenten:

  • woensdag 23 september van 14 tot 16 uur
  • zaterdag 26 september van 10 tot 12 uur

Oktober = maand van de borstkanker

Borstkanker is nog steeds de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Vroegtijdige screening is de beste bescherming. Laat van je 50ste tot en met je 69ste elke 2 jaar een screeningsmammografie nemen. Van 21 tot en met 27 september kleuren de openbare gebouwen van Lichtervelde roze om extra aandacht te vragen voor de strijd tegen borstkanker. Jaarlijks organiseert LDC De Ploeg Think Pink Swing. De opbrengst hiervan wordt geschonken aan Think Pink. Omwille van de huidige omstandigheden kan deze dit jaar niet doorgaan.

Wil je toch je steentje bijdragen, dan kan je deelnemen aan de digitale Race for the Cure. Via het online platform kunnen jij en je team je registreren voor jullie persoonlijke wandel- of looptocht in de eigen buurt. Inschrijven kost 15 euro en alles verloopt coronaproof.Meer nieuws uit de streek


Op 17 oktober heeft Ferm Lichtervelde samen …

Ook in 2020 zet 11.11.11 changemakers op …