Mondmaskerplicht in het Groenhove bos

Mondmaskerplicht in het Groenhove bos


Het mooie weer zorgt ervoor dat heel wat mensen de natuur in trekken om te wandelen of te fietsen. Ook in Torhout is het op sommige plaatsen druk. Daarom roept men er op om steeds een mondmasker te dragen waar onvoldoende afstand kan gehouden worden. In Groenhove bos geldt sinds gisteren ook een mondmaskerplicht.

Het Lokaal Bestuur Torhout roept in de eerste plaats zijn inwoners op om de federale maatregelen nauwgezet op te volgen. Uiteraard mag je nog steeds genieten van een herfstwandeling, maar blijf voorzichtig. Kom je ergens aan waar het al vrij druk is? Ga dan niet tussen de menigte wandelen of fietsen, maar ga naar één van de andere mooie plekjes die Torhout rijk is. Wie inspiratie nodig heeft, kan een kijkje nemen op www.visittorhout.be/wandelen. Kan je moeilijk afstand houden of moet je anderen kruisen? Zet dan zeker je mondmasker op.

Dat mondmasker is sinds 10 november verplicht in het Groenhove bos, en dat tot ten minste 13 december. Waarnemend burgemeester Lieselotte Denolf legt uit: “Omdat vooral het Groenhove bos de afgelopen dagen druk bezocht werd omwille van de speelzones en wandelroutes, werd voor deze locatie ook een mondmaskerplicht afgevaardigd. De verplichting geldt op de parking en het speelterrein (gelegen vooraan het domein tussen de Bosdreef en de Torendreef), op het verbindingspad van het speelterrein naar speelbos Torwoud tussen de Torendreef en Bosdreef (deel Heksenpad), en dat voor iedereen vanaf 12 jaar.” Wanneer het dragen van het mondmasker omwille van medische reden niet mogelijk is, dan dient dit gestaafd te worden met een medisch attest.Meer nieuws uit de streek


De provincie West-Vlaanderen wil lokale besturen helpen …

Schrijf je vrijblijvend in voor de 10de …