Nacht van de Duisternis: dauwtrip met gids

Datum Event: 11/10/2020

Nacht van de Duisternis: dauwtrip met gids


Ichtegem, Koekelare en Kortemark slaan opnieuw de handen in elkaar voor de organisatie van ‘De Nacht van de Duisternis’. Op zondag 11 oktober kunnen inwoners van de drie gemeentes genieten van een rustgevende dauwtrip met gids in het Wijnendalebos. De Nacht van de Duisternis is een jaarlijks initiatief van VZW Preventie Lichthinder, de Vereniging voor Sterrenkunde (VVS) en diverse natuurverenigingen om de aandacht te vestigen op de ‘lichtvervuiling’. Nog steeds wordt verlichting nodeloos de hemel in gestraald.

“Sinds enkele jaren organiseren we in Ichtegem samen met de buren van Koekelare en Kortemark een activiteit in het kader van de Nacht van de Duisternis”, schetst bevoegd schepen Celesta Muylle. “Dit jaar zijn wij de organiserende gemeente. We kozen voor een coronaproof wandeling in de vroege ochtend, een dauwtrip zeg maar. Onder begeleiding van een natuurgids stappen we door het bos van Wijnendale om de prachtige natuur te zien ontwaken.”

Deelnemers kunnen kiezen uit 2 starttijdstippen, groep 1 vertrekt om 6.30 uur en groep 2 om 6.45 uur. Afspraak aan de parking van het kasteel van Wijnendale (Fonteinpad 2 in Torhout). Deelnemen is gratis, maar vooraf inschrijven bij de Ichtegemse milieudienst is verplicht. Dit kan telefonisch via 051 59 11 36 of per mail naar milieudienst@ichtegem.be. Alle deelnemers worden gevraagd een mondmasker te dragen.


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


Vlaanderen Fietsland slaat samen met de vijf Vlaamse provincies …

In de loop van de komende twee …

Vlakbij het station van Kortemark staat er …