Netwerk van trage wegen in Kortemark

Netwerk van trage wegen in Kortemark


Sinds kort prijken nieuwe bordjes bij de verschillende trage wegen en buurtwegels in Kortemark. Vanuit de dienst toerisme werden nu ook drie wandelingen uitgestippeld. Het grote publiek kan die gaan ontdekken tijdens de Dag van de Trage Weg, die een heel weekend duurt: op zaterdag 17 en zondag 18 oktober.

De verschillende deelgemeentes van Kortemark zijn tientallen buurtwegels en trage wegen rijk. Tussen de velden en weilanden, als veilige verbinding in een verkaveling, evenwijdig aan een beekje, … Geoefende wandelaars en doorgewinterde mountainbikers kennen ze wel en maken er gretig gebruik van, maar voor de doorsnee burger zijn het vaak nog onbekende pareltjes.

Enkele tientallen van de nu al toegankelijke trage wegen kregen een tijdje terug eigen naambordjes.  Zo kan je wel eens gaan stappen in de Kleine Cortemarckhellestraat, de Haessackwegel of langs de Herenakkerweg.

Drie uitgestippelde tochten

Met het plaatsen van de bordjes kwam spontaan ook de vraag van recreanten naar een uitgestippeld parcours. En daarrond is er nu uitstekend nieuws te melden: naar aanleiding van de Dag van de Trage Weg werden niet minder dan drie wandelroutes ineens in kaart gebracht, die grotendeels langs trage wegen slingeren. Twee daarvan starten aan het gemeentehuis van Kortemark en gaan daarna elk een andere richting van Kortemark uit. Ze zijn elk ongeveer 8,5 km lang. Een derde route start bij het landschapsbelevingscentrum achter JH De Zunne in Werken en is 6,5 kilometer lang.

Gratis, wanneer je maar wilt

De drie wandeltochten zijn gratis en iedereen beslist zelf wanneer hij de route start. Van elke route wordt een QR-code beschikbaar gesteld, die doorlinkt naar een plannetje op RouteYou. Die codes komen op Facebook en op de gemeentelijke website. Wie het liever op de traditionele manier heeft, zal een papieren versie van de routes kunnen verkrijgen aan de infobox aan de gevel van de bibliotheek van Kortemark of kan die afprinten van de gemeentewebsite.

Het spreekt vanzelf dat deze routes nadien ook beschikbaar zullen blijven. Tijdens het weekend van de Dag van de Trage Weg staan er echter opvallende ‘selfieborden’ langs het parcours. Wie er voorbij komt, wordt gevraagd een selfie te maken en die te delen op de Facebookpagina van Toerisme Kortemark.Meer nieuws uit de streek


Voortaan beschikt elke begraafplaats in Kortemark en …

Op zaterdag 24 en zondag 25 oktober …