Nutswerken Rijselstraat gaan van start

Nutswerken Rijselstraat gaan van start


In kader van de stadskernvernieuwing van Torhout gaan de nutswerken in de Rijselstraat op maandag 9 november van start. Om de hinder tijdens de werken te beperken, worden de werken in de Rijselstraat in vier zones opgedeeld. Het einde van de nutswerken in de Rijselstraat staat ingepland voor februari 2021.

Het volledige programma van de werken ziet er als volgt uit:

  • ZONE 1 – Rijselstraat tussen de Kortemarkstraat en de Tinnenburgstraat (zijde met de oneven huisnummers) en doorboring naar de cabine in de Tinnenburgstraat. Deze werken starten op maandag 9 november 2020.
  • ZONE 2 – Rijselstraat tussen de Tinnenburgstraat en de Kortemarkstraat (zijde met de even huisnummers). Deze werken starten begin december 2020 (afhankelijk van de vorderingen). De werken in zone 1 en zone 2 zouden tegen vrijdag 18 december 2020 (start van de kerstvakantie) beëindigd moeten worden.
  • ZONE 3 – Rijselstraat tussen de Kortemarkstraat en de Zuidstraat (zijde met de even huisnummers). Deze werken starten op maandag 4 januari 2021.
  • ZONE 4 – Rijselstraat tussen de Zuidstraat en de Kortemarkstraat (zijde met de oneven huisnummers). Deze werken starten halfweg januari 2021 (afhankelijk van de vorderingen). Het einde van de werken in zone 3 en zone 4 is voorzien rond februari 2021.

Uiteraard zal er tijdens de werken wat hinder zijn. Wat zone 1 en zone 2 betreft (Rijselstraat tussen Kortemarkstraat en Tinnenburgstraat): Het kruispunt van de Kortemarkstraat met de Rijselstraat is vrij voor doorgaand verkeer. Gemotoriseerd verkeer moet omrijden via de Tinnenburgstraat naar het station en via de Bassinstraat of de Stationsstraat (niet op marktdag) naar het centrum. Vanuit de Kortemarkstraat rijd je om via de Lichterveldestraat naar de Tinnenburgstraat. Fietsers rijden om via de Hertog van Arenbergstraat of de Tinnenburgstraat. Voetgangers kunnen blijven passeren langs de werken.

Hinder tijdens zone 3 en zone 4 (Rijselstraat tussen Kortemarkstraat en Zuidstraat): Het kruispunt van de Kortemarkstraat met de Rijselstraat is vrij voor doorgaand verkeer. Gemotoriseerd verkeer moet omrijden via de Kortemarkstraat, de Tinnenburgstraat en het station naar het centrum. Fietsers rijden om via de Blekerijstraat. Voetgangers kunnen blijven passeren langs de werken. De bushalte in de Rijselstraat is buiten gebruik tijdens de werken. Je aangepaste route kan je nakijken op www.delijn.be. De handelszaken en vrije beroepen in de Rijselstraat blijven tijdens de werken te voet of met de fiets bereikbaar. Om dit aan te geven worden er borden geplaatst.

De timing van de werken is onder voorbehoud van eventuele aanpassingen. De laatste wijzigingen kan je steeds nalezen op www.torhout.be/stadskernvernieuwing. Heb je een vraag waarop je het antwoord niet kan terugvinden? Laat het weten via stadskernvernieuwing@torhout.be.Meer nieuws uit de streek


Schrijf je vrijblijvend in voor de 10de …

Indoor sporten voor -13-jarigen is in deze …