“Ode aan de kleine, strakke zwembroek”

“Ode aan de kleine, strakke zwembroek”


De 22-jarige Louis Flion ontpopte zich het afgelopen jaar tot Vlaanderens nieuwste party act. Met zijn feestbeats veroverde hij in 1 jaar tijd après-skifeestjes, studentenfuiven en tal van carnavalbals. Tijd voor een babbel met deze boeiende, humoristische en muzikale spring-in-‘t-veld!

“Artiest worden is eigenlijk iets wat me overkwam”, blikt Louis terug. “Al ben ik ervan overtuigd dat je als artiest geboren wordt, alleen heb je wat tijd nodig om je weg te vinden. Toen ik als 10-jarige jongen Eddy Wally aan het werk zag, merkte ik al heel duidelijk dat feestmuziek in mijn lijf zat.” Omringd door de kennis van producer Patrick Hamilton en manager Jo De Clercq besloot Louis vorig jaar de stap te wagen en de Vlaamse podia te bestormen met zijn feestproject. En met succes!

“Nederlandstalige lichtjes foute meezingers zijn ondertussen mijn handelsmerk geworden. Het leven is al serieus genoeg en mijn muziek brengt de mensen aan het lachen. Als je naar een optreden komt kijken, dan mag je de ene Flion-meezinger na de andere verwachten, aangevuld met amusante feestmedleys. Het is eigenlijk heel simpel: van zodra mijn slagzin ‘Koekoek vrienden’ door de feesttenten weerklinkt, ontstaat een volksfeest. Je kan zeggen dat mijn muziek fout is, maar zelf vind ik dat net een troef. Iedereen wil toch eens volledig kunnen losgaan?” lacht Louis hartelijk.

Humor staat centraal bij Louis, die steeds optreedt in korte broek mét kousen waarop zijn eigen gezicht staat afgebeeld. Het beste bewijs daarvan is zonder twijfel zijn zomersingle ‘Knalgele Speedo’, die ondertussen is uitgegroeid tot een bescheiden culthit. “We vonden het tijd om een echt zomernummer op het publiek los te laten. Zingen over een lange zwemshort vond ik maar saai, dus koos ik ervoor om een ode brengen aan deze kleine, strakke zwembroek. Enfin, het is puur amusement en dat merk je ook als je de videoclip bekijkt. Dit maal lanceerden we bij het lied ook de keigrappige Knalgele Speedo-dans. Jaimie van ‘Down The Road’ demonstreerde het dansje op zijn TikTok-account en ik kreeg ook een filmpje toegestuurd uit een vakantieoord in Zuid-Frankrijk waar men het tijdens de aquagym met alle toeristen danste. Dat belooft voor de optredens waar iedereen verplicht zal moeten meedansen”, droomt Louis al even weg.

Optredens zitten er helaas nog niet meteen aan te komen omwille van de coronamaatregelen. Toch ziet Louis de toekomst vol optimisme tegemoet. “Zogenaamde bubbelconcerten werken niet bij mijn act. Ik ben een ambiancemaker, dat is moeilijk als iedereen op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven. Optreden zit er voorlopig dus niet in. Dat is jammer, maar ik ga er niet over lopen mekkeren. We werken nu creatief verder aan iets heel leuks dat we in het voorjaar van 2021 zullen lanceren. Wat dit precies zal zijn, verklap ik nog niet, maar het wordt zeker de moeite!”

Wie Louis Flion’s videoclips wil bekijken/beluisteren, vindt ze op YouTube, Spotify (en andere digitale kanalen) en via www.louisflion.be.

BENIEUWD NAAR ‘KNALGELE SPEEDO’? BEKIJK HIER DE VOLLEDIGE VIDEOCLIP!

WIL JIJ EEN DOOR LOUIS GESIGNEERDE KNALGELE SPEEDO WINNEN? HOU DAN BLITSLOKAAL.BE IN DE GATEN, WANT MORGEN GEVEN WE ER EENTJE WEG!Meer nieuws uit de streek


Het college van burgemeester en schepenen van …

Op zondag 20 december om 20 uur …

Deel dit!

Wedstrijden
Speel mee en win!
Win een snoephuisje van SURPRICE!
Speel mee en win!
Win een duoticket voor GRIMMLACHEN door Frank Degruyter!
Columns

Cartoons