Scholenwerking Samentuin De Oude Pastorie

Scholenwerking Samentuin De Oude Pastorie


De Dienst Vrije Tijd start een scholenwerking op in de gemeentelijke samentuin bij de oude pastorie in de P. Blanckestraat. Het derde leerjaar van GBS De Kreke in Kortemark, onder leiding van juf Delphine Bardijn, mag dit schooljaar de spits afbijten in dit project rond moestuinieren.

Doorheen het volledig schooljaar, gespreid over zes donderdagnamiddagen, gaan medewerkers van VELT samen met de vrijwilligers van de Samentuin aan de slag met de kinderen. Ze laten ze poelscheppen en maken hen wegwijs in het leven in het water en van amfibieën. Er wordt gezaaid, geplant, gewied en geoogst, maar de kinderen maken ook eenvoudige pesto of proeven van eetbare bloemen.

Het project kan mede tot stand komen dankzij een subsidie van de Provincie West-Vlaanderen en de Bond Beter Leefmilieu in het kader van ‘Gemeente van de Toekomst’. Na dit startjaar hopen we in het schooljaar 2021-2022 de werking te kunnen uitbreiden en meerdere Kortemarkse klassen te laten genieten van dit project.

Warme oproep

Ouders, grootouders, ervaren of minder ervaren tuinders of andere geïnteresseerden die graag een klas willen mee begeleiden, kunnen contact opnemen met de Dienst Vrije Tijd in De Beuk (Torhoutstraat 9), via mail naar eva.vanhuyse@kortemark.be of telefonisch op 051 56 61 08.Meer nieuws uit de streek


Op zaterdag 24 en zondag 25 oktober …

De lokale fietspromotiecampagne ‘Kortemark Rinkelt’ is definitief …