Troostplek in Lichtervelde

Troostplek in Lichtervelde


Op 17 oktober heeft Ferm Lichtervelde samen met het gemeentebestuur de eerste troostplek van de gemeente op een stemmige manier ingericht. Een plek vol troost, hoop en verbondenheid voor al wie tijdens, en ook lang na de coronacrisis, troost wil geven of vinden. Of zelfs letterlijk troost wil planten. Want kenmerkend voor de troostplek zijn de bloemen. Bloembollen vol belofte voor een nieuw begin en energie.

Corona bracht een hele schok teweeg, ook in Lichtervelde. Veel mensen worstelen met gemis, verlies en afscheid. Het sociale leven van velen werd ontwricht. Met dit initiatief krijgt de lokale gemeenschap een plek om samen troost te vinden en troost te planten. De troostplek is een stille plek in het groen, dichtbij huis. Een plaats waar iedereen verbondenheid in verlies en verdriet kan voelen. Maar ook opnieuw hoop en vertrouwen in de toekomst.

Ferm plantte deze troostplek in de pastorietuin met bloembollen en met woorden van troost en hoop. Ullrike Meerschaert van Ferm Lichtervelde: “Iedereen kan op deze troostplek een bloembol planten, want ook planten schenkt troost. Planten is immers bezig zijn met de toekomst. Het gedicht doet ons even stilstaan bij het verlies en het gemis. Net als de bloemen, wanneer ze bloeien in het voorjaar en ons aan het begin van de corona-epidemie herinneren. Uit de veerkracht van die kleine bloembollen halen we troost en nieuwe energie. We zijn blij dat we dit hier kunnen realiseren. Want dat is waar Ferm voor staat: samen meerwaarde geven aan het leven.”Meer nieuws uit de streek


Op maandag 16 november start de volgende …

In het licht van de huidige evolutie …