Week van de Mobiliteit in Torhout

Week van de Mobiliteit in Torhout


Mobiliteit staat hoog op de agenda in Vlaanderen. Nog altijd verliezen we met zijn allen veel tijd in de file en is de luchtkwaliteit niet wat ze moet zijn. Tegelijk zijn er vandaag meer mogelijkheden en alternatieven dan ooit. De Week van de Mobiliteit is het ideale moment om oplossingen tastbaar te maken en te experimenteren.

Ook het Lokaal Bestuur Torhout zet haar beste beentje voor tijdens deze coronaproof Week van de Mobiliteit. Zo organiseert het sensibiliseringsacties in de Torhoutse fietsstraten, een gratis fietslabelactie en een fotowedstrijd.

Sensibiliseringsacties in fietsstraten

Om de weggebruikers bewust te maken van de voordelen en regels die er gelden in de fietsstraten, organiseert het lokaal bestuur – samen met de politie, de scholen en de Fietsersbond – enkele sensibiliseringsacties.

Op volgende momenten en locaties vindt er een actie plaats:

  • Woensdag 16 september (8 tot 8.40 uur): fietsstraat Revinzestraat
  • Donderdag 17 september (8 tot 8.40 uur): fietszone Spinneschoolstraat / Beerstraat / Papebrugstraat
  • Vrijdag 18 september (8 tot 8.40 uur): fietsstraat Lichterveldestraat

In navolging van deze sensibilisering gaat de politie ook actief optreden tegen overtredingen in fietsstraten

Voorkom fietsdiefstal en laat je fiets gratis labelen

Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 september kan je terecht in het Fietspunt van Torhout (naast het station) om je fiets gratis en coronaproof te laten labelen.

Het Fietspunt is telkens open van 8 tot 9 uur en van 15.15 tot 16.15 uur. Op woensdag 16 september is een extra lange opening voorzien tot 18 uur. Vergeet je identiteitskaart niet!

Fotowedstrijd – Zoek de mascotte en win een fietstas!

Het Lokaal Bestuur Torhout investeert de volgende jaren in vijf nieuwe fietsprojecten. Om de locaties van deze projecten en de projecten zelf bekend te maken, organiseert het lokaal bestuur een fotowedstrijd. Op de vijf locaties van de fietsprojecten wordt voor de wedstrijd een mascotte geplaatst (zie foto in bijlage). Van alle locaties wordt een foto getrokken. Op maandag 14 september worden de vijf foto’s gepost op de Facebookpagina Torhout – levende stad.

Herken je een locatie? Gebruik een duurzaam vervoersmiddel (step, fiets, skeelers…) om naar de locatie te gaan en trek een selfie met je vervoersmiddel bij de mascotte. Van maandag 14 tot en met zondag 20 september kan je je selfie posten onder het bericht op de Facebookpagina Torhout – levende stad.

Op maandag 21 september worden uit alle inzendingen vijf winnaars getrokken. Alle winnaars ontvangen een mooie fietstas. De prijzen worden overhandigd aan de winnaars op vrijdag 25 september om 16 uur in het stadskantoor (Aartrijkestraat 11/B).

Lees het volledige wedstrijdreglement na via www.torhout.be/fotowedstrijd-week-van-de-mobiliteit.

“Dankzij corona hebben we met z’n allen veel meer gefietst. Dit had duidelijk zijn invloed op onze mobiliteit. Mensen ontdekten de voordelen van het fietsen en wandelen. Laat ons dit samen vasthouden en blijven fietsen! Op een toffe manier willen we jou laten kennismaken met de grote fietsprojecten die we zullen realiseren. Sommige projecten werden reeds opgestart, andere worden binnenkort opgestart. Vind jij alle plaatsen? We kijken al uit naar jouw originele selfie bij één van de fietsprojecten! Waag je kans en doe mee”, vertelt Elsie Desmet, schepen van mobiliteit.Meer nieuws uit de streek


Na de afkondiging van de strengere maatregelen …

Meer dan 250.000 jongeren gaan elke week …