Wegenwerken Brugsebaan

Wegenwerken Brugsebaan


Op maandag 16 november start de volgende fase van de riolerings- en wegeniswerken in de Brugsebaan, vanaf de rotonde tot aan de Spoorwegbrug.

Het kruispunt van de Brugsebaan met de Kortemarkstraat wordt afgesloten aan de kant van Batjeshoek. Kom je uit het centrum Lichtervelde, dan moet je rechtsaf richting Torhout rijden. De bewoners tussen de Batjeshoek en de N35 zijn bereikbaar via de N35. Dit stukje Kortemarkstraat is voorlopig opengesteld voor het verkeer.

Kom je uit Roeselare en Kortemark, dan kun je over 1 rijstrook langs de werf rijden richting Torhout. Vanuit Torhout is de Brugsebaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Er is een omleiding voorzien via de E403 naar Lichtervelde. De handelaars op de Brugsebaan zijn bereikbaar voor plaatselijk verkeer.

Ook voor fietsers is een omleiding voorzien. Richting Kortemark gaat de omleiding langs de Slingerstraat, richting Lichtervelde kun je langs de Sneppestraat. Bekijk het omleidingsplan voor fietsers.

De Lijn past traject lijn 74 aan

Door de werken op de Brugsebaan heeft De Lijn het traject van lijn 74 (Brugge – Torhout – Lichtervelde – Roeselare) aangepast.

Volgende haltes worden vanaf 5 oktober niet bediend: De Sneppe (Torhout), Kruiskalsijde, Jive, Station Achterkant, Jive, Kruiskalsijde (Lichtervelde). Er zijn tijdelijke haltes voorzien in de Sneppestraat (Torhout) en Station Perron 2 (Lichtervelde).

In de andere richting rijden de bussen langs het normale traject.Meer nieuws uit de streek


In het licht van de huidige evolutie …

Klimmen zonder touw of boulderen. Het kan …