Wingene plaatst borden om land- en tuinbouw te promoten

Wingene plaatst borden om land- en tuinbouw te promoten


Copyright foto: wingene.be

De coronacrisis had ook op de land- en tuinbouwers een zware impact, en het herstel is traag. “Ze verdienen het meer dan ooit om in de schijnwerpers te staan”, zegt Hedwig Kerckhove, schepen van Land- en Tuinbouw. En dus verschijnen er de komende weken een 80-tal borden in het Wingense landschap.

De kans is reëel dat de land- en tuinbouwsector na de coronacrisis trager zal herstellen dan andere sectoren. De afzetmarkt voor opgebouwde voorraden is vaak zoek, handel en export moeten opnieuw hun weg vinden, en markten moeten nieuw leven ingeblazen worden. Daardoor kunnen prijseffecten nog lange tijd na afloop van de crisis voelbaar zijn. “Alle duwtjes in de rug zijn welkom voor onze land- en tuinbouwers. Aan de hand van een 80-tal borden die verspreid in het landschap staan, lanceren we opvallende slogans die passanten aanspreken op hun consumptiegedrag”, vertelt Hedwig Kerckhove. Slogans zoals ‘Hier groeien jouw frietjes’ of ‘Hier groeit het ontbijt van de koe’ spreken een breed publiek aan.

Veel bekijks

De campagne wordt afgestemd op de actie ‘Toerist in ons dorp’ en ‘Ik zomer West-Vlaams’, waardoor vele fietsers en wandelaars tijdens de zomer de borden zullen passeren. “We willen onze landelijke troeven volop uitspelen en de landbouw promoten aan de hand van deze campagne die gericht is op bewustwording”, aldus Hedwig Kerckhove. Het eerste bord wordt geplaatst bij gemeenteraadslid en actieve landbouwer Stefaan Verhelle. Samen met Petra Verhaeghe, lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst, was hij een van de drijvende krachten achter deze campagne.

Promoborden aanvragen

De promotiecampagne is een samenwerking met de Provinciale Landbouwkamer. Zij nemen de kosten van het ontwerp op zich, de gemeente staat in voor de druk van de borden en de aankoop van de bevestigingspalen. Schepen Hedwig Kerckhove: “In totaal hebben we zeven verschillende sloganborden beschikbaar. De slogans hebben allemaal betrekking op veeteelt of akker- en tuinbouwteelten. Landelijke Gilden Wingene en Zwevezele helpen ons met de zoektocht naar passende locaties. Landbouwers die een bord op een veilige locatie voor de duur van de teelt wensen te plaatsen, kunnen zich nog steeds melden.” Meer nieuws uit de streek


Onlangs koos het Wingense jeugdhuis dE Mutse …