Woensdagmarkt weer op vertrouwde locatie

Woensdagmarkt weer op vertrouwde locatie


Om tegemoet te komen aan de coronamaatregelen werd de opstelling van de Torhoutse woensdagmarkt tot en met eind augustus uitgebreid rond het centrum. Het Lokaal Bestuur Torhout besliste om de woensdagmarkt vanaf woensdag 2 september terug naar zijn vertrouwde locatie te verhuizen.

“Vanaf volgende week zijn alle kramen opnieuw terug te vinden in de Zuidstraat, op de Markt en in de Zwanestraat”, zegt schepen van markten, Joost Cuvelier. “De marktkramers staan in de omgeving van hun vaste standplaats. Omwille van de looprichting zijn enkele kramen ingekort of verplaatst in de nabije omgeving.”

Om de woensdagmarkt opnieuw op zijn oorspronkelijke locatie te kunnen laten doorgaan, is het belangrijk dat alle bezoekers en marktkramers zich blijven houden aan een aantal richtlijnen. Zo moet iedereen de aangegeven looprichting verplicht volgen. Ook een mondmasker blijft verplicht op de woensdagmarkt. Kom je met de auto naar de markt? Vanaf deze week kan je ook parkeren op parking Deprez (blauwe zone). Vergeet niet om hier je parkeerschijf te leggen!

Richtlijnen voor bezoekers

Als je naar de markt komt, moet je rekening houden met volgende richtlijnen:

  • Ontsmet je handen aan de ingang
  • Volg verplicht de looplijnen
  • Draag een mondmasker
  • Betaal met bancontact of pasgeld
  • Volg de instructies van de marktleider
  • Hou afstand (minimum 1,5 meter)


Meer nieuws uit de streek


Meer dan 250.000 jongeren gaan elke week …

De stedelijke begraafplaatsen zijn druk bezochte plaatsen …