Zedelgemse Zichtenroute

Zedelgemse Zichtenroute


Copyright foto: Balder Goethals

Tijdens de lockdown, in april 2020, fietste Balder Goethals langs Zedelgemse binnenwegen en ontdekte daar fraaie, verborgen hoeken waarvan enkele hem na aan het hart liggen. Van vijftien van die plekjes, niet toevallig allemaal opgenomen in de lijst Onroerend Erfgoed, maakte hij zwart-wit pentekeningen.

Hierna rijpte het idee om deze Zedelgemse Zichten in een fiets- of wandelroute aaneen te rijgen. Met de hulp van papa Ignace Goethals en verenigde krachten kreeg de route al snel vorm en werden de zichten in hun historische context gezet.

Dat is het ontstaan van de Zedelgemse Zichtenroute in een notendop: 32 km fietsen of wandelen langs 15 zalige zichten van Groot-Zedelgem. De historiek van de zichten werd via nauwgezette research, waarbij beroep werd gedaan op verschillende bronnen, uitgewerkt.

Waar te koop?

Er werd recent beslist om de luxefolder te koop aan te bieden aan 1 euro, waarvan de opbrengst integraal naar een goed doel gaat, gericht op kansarmenorganisaties in Zedelgem.

De folder is momenteel te koop bij enkele pleisterplaatsen langs de route:

  • Bij de startplaats Klokhof Loppem (hier loopt momenteel ook de zomertentoonstelling met de pentekeningen van Balder Goethals)
  • Bij Kijkboerderij Hof ter Pierlapont
  • Bij HTP en Abdij Zevenkerken boekhandel, vanaf 31 juli


Meer nieuws uit de streek


Het college van burgemeester en schepenen van …

Op zondag 20 december om 20 uur …