Aanpassingen op recyclagepark van Zulte

Aanpassingen op recyclagepark van Zulte


Vanaf vrijdag 31 juli worden een aantal aanpassingen op het recyclagepark van Zulte doorgevoerd. Deze aanpassingen gebeuren in samenspraak met de milieuraad.

Het maximum aantal bezoekers per kwartier wordt verhoogd van 5 naar 7.

10 % van de beschikbare plaatsen per dag komt slechts 24 uur op voorhand vrij.

De afsprakenregeling die al geldt sinds het begin van de coronacrisis blijft behouden. Dit biedt de beste garantie om op het park de afstandsregels na te leven, het risico op besmetting voldoende te beperken en lange wachtrijen te vermijden.

Als gebruiker zal je zelf een gemaakte afspraak online kunnen annuleren.

Betalingen zijn terug mogelijk op het park.

Om de veiligheid en gezondheid van elke bezoeker en medewerker op het park te waarborgen, wordt het dragen van een mondmasker verplicht. Zonder mondmasker krijg je geen toegang tot het park.

Schepen van Milieu Frederic Hesters: “In normale omstandigheden zijn er 2 tot 3 keer zoveel bezoekers tegelijk op het park, het aantal aanwezigen beperken zonder afsprakensysteem zou tot zeer lange wachtrijen leiden. Door het aantal bezoekers per kwartier te verhogen zal je dus minder lang moeten wachten op een vrij moment om een afspraak te maken. Het last minute vrijkomen van 10 % van de beschikbare plaatsen geeft meer ruimte voor dringende afspraken.”

Alleen op afspraak is het recyclagepark toegankelijk. Een afspraak maken kan online via www.zulte.be/afspraak of telefonisch via dienst milieu: 09 243 14 42.

Het recyclagepark zal gesloten zijn op zaterdag 15 augustus.Meer nieuws uit de streek