Anzegem verscherpt maatregelen

Anzegem verscherpt maatregelen


Het aantal besmettingen in Vlaanderen is de voorbije dagen sterk gestegen. Ook al zijn er in Anzegem nog geen nieuwe besmettingen vastgesteld, toch heeft het college van burgemeester en schepenen een paar preventieve beslissingen genomen. Dit om de epidemie tegen te gaan en de veiligheid en gezondheid van alle inwoners te verzekeren.

Eerder werd al beslist dat je in Anzegem altijd een mondmasker op zak moet hebben. Kom je op een plaats waar er onverwacht of naar jouw mening te veel mensen zijn, dan kan je dit mondmasker opzetten.

Naast de nationale verplichtingen met betrekking tot het dragen van een mondmasker ben je in Anzegem ook verplicht een mondmasker op te zetten in de recyclageparken, op de kerkhoven en in sporttribunes.

Daarnaast zijn er tot en met 31 augustus geen publieke evenementen meer toegelaten. Ook alle gemeentelijke zalen en de beide sporthallen worden preventief gesloten tot en met 31 augustus. De jeugd- en sportkampen, de speelpleinwerking en de buitenschoolse kinderopvang zullen er wel nog doorgaan.

Voor de organisatie van evenementen vanaf 1 september moet er eerst toestemming aan de gemeente gevraagd worden.

Meer informatie over de maatregelen in Anzegem, vind je hier.Meer nieuws uit de streek


Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, …

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, …