Beleef de zomer in Anzegem

Beleef de zomer in Anzegem


Copyright foto: Gemeente Anzegem

Meer dan ooit zullen we de zomer dicht bij huis doorbrengen. Daarom stelt Anzegem een coronaproof belevingsaanbod voor. Tijdens de zomer zal men zich zeker niet vervelen in Anzegem!

Contrei Live

Contrei Live is een kabbelend kunstenparcours op en langs het water in de dertien steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen, georganiseerd door Intercommunale Leiedal. Zestien kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland nodigen je uit om de verrassende plekjes in de streek te verkennen, mee te reflecteren op en over het water en de dialoog aan te gaan over het belang ervan. Want water wordt steeds meer een kostbaar goed.

In Anzegem kun je de Rain Amplifier van de Nederlandse kunstenaar Matthijs La Roi ontdekken. Zijn installatie versterkt het waterverhaal dat sterk aanwezig is in het Sint-Arnolduspark.

Een website, gratis fietskaarten en een (betaalde) bezoekersgids maken je wegwijs langs drie fietsroutes met een aantal interessante zijsprongetjes en tussenstops. Studenten van de Howest-opleiding Digital Arts & Entertainment hebben Contrei Live verbeeld in een online game.

Contrei Live loopt van 9 juli tot 26 oktober.

Fietstochten

Op 22 juli, 25 juli, 2 augustus en 12 augustus gaan vier begeleide fietstochten door, ter kennismaking met de Boerenlandschapsroute.

Fotozoektochten

In iedere deelgemeente werd een fotozoektocht gemaakt. Iedere maand worden er onder de deelnemers mooie prijzen verloot.

Alle informatie vind je op www.anzegem.be/anzegemzomert.Meer nieuws uit de streek


Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, …

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, …