Belgisch Kampioenschap 4-jarige eventingpaarden

Datum Event: 03/10/2020 t.e.m. 04/10/2020

Belgisch Kampioenschap 4-jarige eventingpaarden


Het zijn nog steeds bijzondere tijden door de Covid-19 pandemie en de Waregemse paardenliefhebbers zagen al meerdere mooie evenementen geannuleerd. Dit jaar geen Waregem Koerse, geen Dressuur Waregem, Military Anzegem of L’Equino en ook minder activiteiten dan voorzien op Sport Vlaanderen Waregem.

Maar er is toch goed nieuws! De vele verschillende paardenverenigingen slaan de handen in elkaar en organiseren samen het Belgisch Kampioenschap 4-jarige eventingpaarden. Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober vindt op het Sport Vlaanderen domein in Waregem het kampioenschap plaats, samen met een nationale eventingwedstrijd. De winnaar van het BK wint onder meer een dek van de eventinghengst H-Ekwador (Heraldik xx x Corofino I), de eventingtoekomst wordt zo verzekerd!

Deze wedstrijd komt er dankzij de vruchtbare samenwerking tussen enkele Waregemse verenigingen. Zo zorgen Stad Waregem, Rijvereniging De Gaverbeek, Waregem Draaft, de Koninklijke Waregemse Koersvereniging, L’Equino, Jumping Waregem en Sport Vlaanderen voor logistieke medewerking, materiaal, het stallencomplex, wedstrijdmateriaal, hindernissen… Sport Vlaanderen Waregem stelt de nieuwe pistes en volledig nieuwe waterpartij ter beschikking, de koersverenigingen zorgen er voor dat de Waregemse galopbaan vrij is. Kortom, een mooi verhaal van samenwerkingen!

Deze organisatie is enkel mogelijk dankzij deze vele verenigingen en hun medewerkers en vrijwilligers die zich belangeloos inzetten. Ook Paardensport Vlaanderen steunt deze mooie organisatie financieel. De eventuele opbrengsten van deze wedstrijd gaan voor 100 % terug naar de Waregemse paardensport.Meer nieuws uit de streek


De Statievrienden zitten deze coronatijd allesbehalve stil. …

De Waregemse Biervrienden is een vriendengroep die …