Belgisch Kampioenschap Wielrennen in Anzegem

Belgisch Kampioenschap Wielrennen in Anzegem


Op dinsdag 22 september vindt in Anzegem het Belgisch Kampioenschap wielrennen voor dames en heren elite plaats. Deze datum is het compromis dat uit de bus kwam nadat er al eerder door de coronacrisis een streep moest getrokken worden door de oorspronkelijke zondag van 21 juni en de vervangzondag van 23 augustus. Het wordt de eerste grote koers in België waarop alle toppers aanwezig zullen zijn.                                                                                                                                                     

Het parcours en alle praktische info kan je raadplegen op https://www.anzegem.be/bk.

Grote massa’s vermijden

“In het kader van de huidige coronacrisis willen we grote massa’s vermijden. Daarom raden we iedereen af om naar Anzegem te komen. De koers wordt live uitgezonden op VRT en kan dus via die weg gevolgd worden. Wie toch wil supporteren, moet in de eigen bubbel blijven, 1,5 meter afstand houden van andere bubbels en een mondmasker dragen. Om samenscholingen te vermijden, worden er ook geen tijdelijke randactiviteiten toegestaan”, klinkt het.

Daarnaast zullen er op Tiegemberg maar een beperkt aantal toeschouwers toegelaten worden. Deze zullen zich op voorhand moeten registreren. De inwoners van Anzegem zullen op de hoogte worden gebracht van de maatregelen met betrekking tot het verkeer op die dag. Er zal tussen 8.30 en 18.30 uur heel wat verkeershinder zijn. Wie niet in Anzegem moet zijn die dag, vermijd dus beter de gemeente.Meer nieuws uit de streek


Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, …

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, …