Burgeronderzoek zachter water

Burgeronderzoek zachter water


In het najaar van 2019 deden 130 inwoners uit Anzegem en Avelgem mee aan een onderzoek naar de hardheid en kalkafzetting van hun kraanwater thuis. Met behulp van een paar eenvoudige testjes kregen zij zelf meer inzicht in de samenstelling van het drinkwater en hielpen ze De Watergroep aan nog meer kennis over water. De Watergroep heeft in oktober van dit jaar de onthardingsinstallatie in dienst genomen die zachter water levert aan 13.000 klanten in Anzegem, Avelgem en een deel van Waregem. 

De wateronderzoekers werken momenteel mee aan de tweede fase om de hardheid van het kraanwater te meten. Dankzij die metingen krijgt De Watergroep meer inzicht in de perceptie van hardheid. Hardheid en kalkafzetting zijn immers twee aparte zaken. Er zou een verschil in klanttevredenheid moeten zijn, nu het zacht water geleverd is.

De Watergroep voert het onderzoek uit in enkele gemeenten die drinkwater krijgen van het pompstation in Waarmaarde. De Watergroep voerde hier in 2019 werkzaamheden uit om de waterkwaliteit te verbeteren. De werkzaamheden in 2019 waren er vooral op gericht om een nieuw pompstation in dienst te stellen. De keuze om in deze regio als eerste ervaring op te doen met onderzoek met én door inwoners is dus daarop gebaseerd.

Na afloop van de tweede fase worden de resultaten voorgesteld. Daarna volgt nog een algemeen onderzoek bij een duizendtal klanten naar hun bevinding van het zachter water. Voor meer informatie hierover hou je best www.dewatergroep.be in de gaten.


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


Binnenkort wordt het winkelpand van Vertigo in …

Voor diverse vervangingen van bomen en nieuwe …