Cultureel najaar in Zulte

Datum Event: 17/09/2020 t.e.m. 09/10/2020

Cultureel najaar in Zulte


De gemeente Zulte wil cultuur brengen in het najaar. Het coronavirus legt echter strikte beperkingen op waardoor de (financiële) haalbaarheid van activiteiten in het gedrang komt. Om het culturele leven in Zulte opnieuw op gang te brengen, ging het gemeentebestuur samenzitten met de lokale feest- en cultuurcomités en de cultuurraad. Burgemeester Simon Lagrange: “Zij zijn onze ideale partners om het najaar van wat cultuur te voorzien. Eerder al verzorgden zij cultuur en ontspanning voor onze inwoners. Een extra ondersteuning vanuit de gemeente, moet een organisatie voor hen nu haalbaar maken.” Schepen van cultuur Michaël Vandemeulebroecke vult aan: “We zijn blij dat er in Zulte opnieuw wat cultuur te beleven valt. We merken dat ook andere verenigingen terug opstarten en activiteiten opzetten. Een positieve evolutie na de afgelopen, stille maanden.”

Han Solo bij Feest en Cultuur Olsene

Feest en Cultuur Olsene nodigt op zaterdag 19 september Han Solo uit. Samen met zijn mobilhome is hij die avond te gast in de tuin van het Ontmoetingscentrum in Olsene. Tijdens de lockdown ging Han Solo, het alterego van Zultenaar Han Coucke, in quarantaine in zijn mobilhome. In zijn show blikt hij terug op deze bijzondere periode, maar kijkt hij ook vooruit. Deuren open om 19.30 uur. Inkom bedraagt 10 euro. Tickets bestellen kan via deze link.

Familienamiddag bij Feest-, Firtel- en Cultuurcomité Zulte

Dit jaar zal er geen traditionele Firtelstoet rondgaan tijdens het eerste weekend van oktober. Het Feest-, Firtel- en Cultuurcomité bleef echter niet bij de pakken zitten en palmt op zaterdagnamiddag 3 oktober het Fiertelhof in. Gekke Jorres grote animatieshow brengt plezier voor de hele familie en maakt van het Firtelweekend zo toch een feestje. Laat je verwonderen door de beste kindergoochelaar van het land en pink een traan weg van het lachen. Inkom: 2 euro, tickets bestel je via www.firtel.be.

Comedyavond bij Feest en Cultuur Machelen

Zaterdag 3 oktober kan je ook ’s avonds terecht in Machelen. Feest en Cultuur Machelen heeft die avond Joost Van Hyfte, David Galle en Igor Van Poperinge op bezoek. De 3 comedians doen die avond 3 unieke locaties aan. Het publiek blijft ter plaatse en in tussentijd houdt een MC het publiek warm. Lachen gegarandeerd. start om 20 uur. Tickets zijn te verkrijgen via www.feestencultuurmachelen.be en kosten 12 euro.

Festival van Vlaanderen te gast bij cultuurraad

De cultuurraad brengt ook dit jaar het Festival van Vlaanderen naar Zulte. Op vrijdag 9 oktober luistert het Psallentes koor de kerk van Machelen op. Psallentes verwent met gregoriaanse en polyfonische gezangen. Terwijl de hemelse gezangen weerklinken zal het publiek op de achtergrond kunnen genieten van een unieke projectie van Het Lam Gods schilderij. De perfecte combinatie van muziek, projectie en een sfeervol decor staat borg voor een onvergetelijke avond.
Meer nieuws uit de streek


In Zulte werden een 60-tal leden van …

Zin in volleybal? Kom tijdens het weekend …

Deel dit!

Columns
Wedstrijden

Cartoons