Extra steunmaatregelen in Zulte

Extra steunmaatregelen in Zulte


Het gemeentebestuur van Zulte komt met enkele extra steunmaatregelen voor wie bijzonder hard getroffen wordt in deze moeilijke tijden. “Na het nieuws van de sluiting van de horeca en de boodschap dat het verenigingsleven wordt opgeschort voor 2 weken, willen we ook een positieve boodschap brengen”, zegt burgemeester Simon Lagrange.

Het platform koop lokaal wordt opnieuw opgestart. Heel wat Zultse horeca blijven tijdens hun verplichte sluiting klaarstaan en bieden hun klanten afhaalmaaltijden of thuislevering aan. Op www.zulte.be/koop-lokaal vind je hiervan een overzicht. Ook horeca-uitbaters kunnen op dit platform terecht om hun zaak toe te voegen.

Het hulpplatform #ZulteHelpt blijft actief. Wie hulp nodig heeft of hulp wil bieden, bijvoorbeeld om boodschappen te doen of een babbeltje te slaan, kan hier terecht. De gemeentelijke diensten gaan dan op zoek naar een match tussen vraag en aanbod. Voor meer informatie kan je terecht op zultehelpt@zulte.be of 09 321 84 24.

Tijdens de eindejaarsperiode zal de gemeente ook extra kerstverlichting voorzien in het straatbeeld. De verlichting brengt licht in de donkere dagen en maakt de eindejaarsperiode een stukje feestelijker. Er wordt ook gezocht naar een alternatief voor de traditionele nieuwjaarsreceptie om zo alle inwoners een gelukkig nieuwjaar toe te wensen en een hart onder de riem te steken.

Binnenkort komt ook de corona-taskforce opnieuw samen om bijkomende steunmaatregelen te bespreken. De taskforce koos er enkele maanden geleden bewust voor om nog niet alle beschikbare middelen te besteden en zo ruimte te houden voor bijkomende steunmaatregelen wanneer dit nodig zou blijken.Meer nieuws uit de streek


De donkerste dagen van het jaar staan …

Volgend jaar komt er een extra kinderopvang …