Fotowedstrijd: Waregemse herbergen in beeld

Fotowedstrijd: Waregemse herbergen in beeld


De Statievrienden zitten deze coronatijd allesbehalve stil. In juli brachten ze hun boek ‘100 Waregemse spoortrekkers’ uit, dat niet alleen de geschiedenis schetst van het spoor voor Waregem, maar ook hulde brengt aan een honderdtal merkwaardige figuren. Het derde weekend van september 2021 staat het evenement Stoatie Kirmesse gepland met erfgoedcafé op vrijdagavond. Voor dit najaar organiseren ze een fotowedstrijd over het Waregemse herbergleven.

De Statievrienden hebben de knop omgedraaid naar een boekproject over ‘Honderd(en) Ware Waregemse Herbergen’, waarvan de realisatie gepland staat voor 2024-25. De fotowedstrijd van het laatste trimester van 2020 heeft als uiteindelijk doel geschikte foto’s en ander illustratiemateriaal te verzamelen voor die nieuwe uitgave. Ze doen een oproep naar amateurfotografen en andere beeldamateurs om massaal illustraties van Waregemse herbergen in te leveren!

De fotowedstrijd wordt uitgeschreven in vier categorieën:

  • Historische ‘authentieke’ foto’s van een Waregemse herberg (foto van vóór 1980)
  • Een levendige foto of actiefoto met mensen in of voor een Waregemse herberg.
  • De mooiste foto van een hedendaags Waregems café  
  • De grappigste of ludiekste foto

Om administratieve redenen kan elke fotograaf maximum drie foto’s per categorie indienen voor deze wedstrijd. Een onafhankelijke jury beoordeelt de ingediende afbeeldingen en illustraties naar originaliteit, kwaliteit en reproductiemogelijkheid. De deelnemers dragen de volledige verantwoordelijkheid voor hun afbeelding van personen (wet op de privacy). De Statievrienden wensen de foto’s te gebruiken voor culturele doeleinden. Bij eventueel gebruik van de foto’s zal steeds de naam van de deelnemer vermeld worden.

Aan de beste foto in elke categorie kennen de Statievrienden een Waregembon toe van 50 euro. Bijkomend wordt nog een prijzenpot met naturaprijzen voorzien.

Voor deelname aan de wedstrijd moeten de foto’s ingediend worden voor 1 januari 2021 bij M. Feys, Boulezlaan 33 te Waregem. Op de ommezijde moeten de illustraties voorzien zijn van een klever met vermelding van naam, adres, telefoon en e-mailadres van de maker en naam en adres van de herberg, mét aanduiding van de rubriek waarvoor de foto in aanmerking komt.

Meer info vind je op www.bloggen.be/statievrienden.Meer nieuws uit de streek


AFS Comité KIP (Kortrijk Ieper Poperinge) organiseert …

Met ‘De Warmste Doos’ wil de Sint-Michielsbeweging …