Geef oude spullen een tweede leven!

Geef oude spullen een tweede leven!


We kennen het allemaal wel: de kasten uitkuisen en beseffen dat daar eigenlijk heel wat spullen tussen zitten die je allang niet meer gebruikt. Of waarvan je niet eens meer wist dat je die had. En dan volgt de tweestrijd: houden of weggooien? Dankzij ‘Shine for the 2nd Time’ ben je niet alleen van dat dilemma af, je helpt er nog anderen mee ook!

Shine for the 2nd Time is een weggeefgroep die werd opgericht door Wendy Lakiere uit Deerlijk. Rechterhand Tine Reynaert helpt haar waar nodig. Het is ook Tine die ons vandaag te woord staat. “Wendy is een goedlachse jongedame die haar mannetje weet te staan. Ze heeft het niet altijd gemakkelijk gehad, want haar gehoorproblemen, haar ziekte en het verlies van haar zus waren zware dompers die haar hebben gevormd tot de vrouw die ze nu is. Wendy staat altijd klaar om anderen te helpen en probeert zich ondanks alle moeilijkheden te beredderen. Ze is lief, gedreven en zorgzaam, en bovendien een dame met pit!”

“Begin 2019 vond Wendy op Facebook de groep ‘Helpen waar het kan – Regio Waregem en omstreken’, toen nog onder de naam ‘Weggeefgroep Waregem (ZHNB)’, waarvan ik initiatiefnemer was. Ze werd meteen lid. Steeds vaker kwam ze me helpen waar en wanneer ze maar kon. Dat was echter niet genoeg voor Wendy”, vervolgt Tine. “Ze wilde nog meer mensen kunnen bijstaan en besloot een eigen groep op te richten. Shine for the 2nd Time was geboren! Wendy en ik besloten samen te werken, want op die manier konden nog meer mensen worden bereikt. Nu kunnen we verschillende afhaalpunten voorzien die voor meer leden toegankelijk zijn. Want we merken dat de vraag en de nood blijft toenemen.” Dat wordt bevestigd door Wendy, die vertelt dat er vandaag alleen al 100 pakjes de deur zijn uitgegaan.

Maar hoe kan Shine for the 2nd Time jou helpen en hoe kan jij je steentje bijdragen? “We zijn er voor iedereen die het financieel niet breed heeft door bijvoorbeeld schulden uit het verleden, of voor mensen die tijdelijk in de problemen zitten. Al wat je moet doen, is de groep opzoeken op Facebook en je gratis lidmaatschap aanvragen. Daarna moet je een afhaalpunt kiezen waar je spullen kan oppikken.”

“Shine verzamelt kledij en spullen die nog niet versleten of stuk zijn. Die krijgen een tweede leven bij diegenen die niet over de financiële middelen beschikken om dit zelf aan te kopen. Alles wat binnenkomt, wordt toonbaar gemaakt in de groep. Leden die een foto zien passeren van iets dat ze kunnen gebruiken, mogen dit laten weten. Mensen die thuis de kasten uitkuisen, mogen dus alle nog bruikbare spullen verzamelen en aan Wendy bezorgen (contact opnemen via Facebook). Werkelijk alles van huishoudgerief is welkom, zolang ze nog een tweede leven waardig zijn!”

Afsluiten doet Tine met een bedankje aan al wie hen helpt, en dan vooral aan ‘hun trouwe en hardwerkende rechterhanden die instaan voor het beheer van de groepen’. “Zonder hen zouden we dit niet kunnen doen en dat verdient een welgemeende bedankt!”


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


Vanaf dinsdag 3 november tot en met …

De Statievrienden zitten deze coronatijd allesbehalve stil. …

De Waregemse Biervrienden is een vriendengroep die …