Leuk alternatief voor Winters Bierfestival

Leuk alternatief voor Winters Bierfestival


De Waregemse Biervrienden is een vriendengroep die gebrouwen is op basis van een gemeenschappelijke interesse in de rijke Belgische Biercultuur. Al jaren zetten ze hun schouders onder het Winters Bierfestival, met als doel de Waregemnaren en hun naaste buren te laten kennis maken met de wereld van het bier. Maar net zoals dat bij veel evenementen dit jaar het geval is, krijgt het coronavirus ook hier de bovenhand. Na rijp beraad beslisten de Biervrienden om het jaarlijks Winters Bierfestival in 2020 niet te laten doorgaan. “Allereerst zij we begaan met de gezondheid van iedereen, onnodige risico’s lopen is dan ook geen optie”, klinkt het.

“De beperking van het aantal bezoekers, het naleven van de social distancing, de registratieplicht en gevolgen voor contact tracing, de beperkingen op de beweging in de zaal, … Het zijn allemaal begrijpelijke regels, maar ze hebben een enorme invloed op ons festival. De communicatie tussen bezoeker en brouwer zou zodanig verstoord worden, dat we het doel van het festival voorbijschieten. We willen ons echter niet gewonnen geven aan het coronavirus, dus zochten we als groep naar een alternatief. Dit jaar brengen we het bier naar de Waregemse bubbels, en dat helemaal coronaproof!”

De Waregemse Biervrienden bieden een Bierbox aan. In die box zitten twaalf unieke, nieuwe en beperkt verkrijgbare artisanale bieren. De Bierbox is te verkrijgen voor 30 euro. Het is een divers aanbod van bekende en totaal onbekende brouwerijen, met ook (nieuwe) winterbieren. De Bierbox is een perfect eindejaargeschenk, zowel voor echte bierkenners als beginnende proevers. Deze brouwerijen presenteren elk één bier: De Leite uit Ruddervoorde, De Houtlandse Brouwers uit Torhout, Vivement Dimanche uit Moeskroen, Dilewyns – Vicaris uit Dendermonde, De Vliegende Paard brouwers uit Préaris – Oedelem, Duboisson uit Pipaix, De Ranke uit Dottenijs, The Musketeers uit Sint Gillis Waas, De Wilde Brouwers uit Merelbeke, Brasserie de Silly uit Silly, De Meester uit Stasegem, en tot slot Benoit uit Kortrijk.

De Bierbox van het Winters Bierfestival is te bestellen via www.wintersbierfestival.be tot uiterlijk 14 november. Op zaterdag 28 november wordt de Bierbox gratis aan huis geleverd in Waregem. Bierliefhebbers buiten deze zone kunnen dezelfde dag de box ophalen in OC De Linde in Sint-Eloois-Vijve.

Besluiten doen we met bemoedigende woorden van de Biervrienden: “De ontgoocheling is groot dat de zevende editie van het Winters Bierfestival niet kan doorgaan, maar we halen troost uit onze Bierbox en kijken met veel goesting uit naar 2021 om het Zevende Winters Bierfestival neer te zetten. Markeer alvast zaterdag 27 november 2021 in je agenda!”Meer nieuws uit de streek


AFS Comité KIP (Kortrijk Ieper Poperinge) organiseert …

Met ‘De Warmste Doos’ wil de Sint-Michielsbeweging …