Lezingen in De Schakel

Datum Event: 20/10/2020 t.e.m. 27/10/2020

Lezingen in De Schakel


CC De Schakel in Waregem plant dit najaar twee straffe lezingen, waar je kunt ontspannen, bijleren én inspiratie opdoen!  

Rust in je huis, ruimte in je hoofd – Nele Colle

Op 20 oktober brengt opruimcoach Nele Colle de interactieve lezing ‘Rust in je huis, ruimte in je hoofd’. Haar missie is chaos en stress omzetten in duurzame levenskwaliteit. Want een opgeruimd huis is een huis dat je ruimte en rust geeft, dit betekent niet dat alles er spik en span moet bij liggen.

Opruimen met blijvend resultaat betekent sorteren en selecteren van overbodige spullen en wat overblijft een vaste plek geven. Nele Colle helpt je met selecteren, zoekt naar een orde en structuur die logisch en efficiënt is. Met de tips en tricks die Nele Colle geeft kan je na de lezing thuis aan de slag gaan.

Wanneer? dinsdag 20 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Prijs: 12 euro.

Olijfolie, het vloeibare goud – Ann Vansteenkiste

Olijfolie wordt al eeuwenlang gebruikt in de mediterrane keuken, als medicijn en in schoonheidsproducten. De toepassingen zijn legio net zoals de smaak van de diverse olies. Daarom is olijfolie proeven net als wijn beoordelen. Je snuift de aroma’s en je ontdekt smaken als fris, fruitig, pikant of bitter. Je leert een goede olijfolie herkennen. Elke olijfolie heeft zijn specifieke kenmerken. Je proeft een 8-tal geselecteerde olies.

Ondertussen verneem je alles over de geschiedenis, de samenstelling, het gebruik, het bewaren, de info op de etiketten enz. Er wordt geproefd en vergeleken, gewikt en gewogen. Elke deelnemer brengt ook een flesje olijfolie uit eigen keuken mee om aan een kritische smaaktest te onderwerpen. Verbaasd naar de resultaten?

Ann Vansteenkiste is naast voedingsdeskundige ook theesommelier en verdiepte zich in de eigenschappen van olijfolie.

Wanneer? dinsdag 27 oktober van 19 tot 21.30 uur. Prijs: 35 euro.

Kijk voor meer informatie op www.ccdeschakel.be.Meer nieuws uit de streek


Binnenkort wordt het winkelpand van Vertigo in …

Voor diverse vervangingen van bomen en nieuwe …