Moeilijke coronasituatie in Zulte onder controle

Moeilijke coronasituatie in Zulte onder controle


Vorige week werden in de gemeente Zulte drie besmettingsbronnen vastgesteld met telkens veel hoog risicocontacten: jeugdbeweging, speelpleinwerking en horeca. Op dinsdag 25 augustus werd de situatie positief geëvalueerd. Het virus heeft zich niet verder doorgezet in Zulte, mede door de korte opvolging en de extra voorzorgen. De tijdelijke preventiemaatregelen voor het verenigingsleven en de horeca worden opgeheven.

In Zulte werden vorige week drie besmettingsbronnen van het coronavirus vastgesteld. Door de samenwerking met de lokale huisartsen kon het gemeentebestuur snel inspelen op de situatie. De risicocontacten werden opgespoord, getest en bleven in quarantaine. De gemeente nam ook bijkomende voorzorgsmaatregelen: de activiteiten van het verenigingsleven werden tijdelijk opgeschort en het gezelschap in horecazaken werd beperkt tot 4 personen per tafel.

“Deze maatregelen beperkten tijdelijk het aantal risicocontacten tussen onze inwoners en de kans op verdere verspreiding van het virus in onze gemeente,” zegt burgemeester Simon Lagrange. “We zijn blij dat het virus zich niet verder heeft kunnen doorzetten. Dat is goed nieuws voor onder andere de herstart van de scholen volgende week.”

De gemeentelijke veiligheidscel kwam op 25 augustus digitaal bijeen en besliste om de tijdelijke, bijkomende gemeentelijke maatregelen met onmiddellijke ingang op te heffen. Het verenigingsleven kan de activiteiten hervatten en de beperking van 4 personen aan 1 tafel in de horeca valt weg. Burgemeester Lagrange: “Het is goed dat we de tijdelijke voorzorgsmaatregelen, die pijn doen aan ons verenigingsleven en horeca, minder dan een week later al opnieuw kunnen opheffen. Dat is het voordeel van snel ingrijpen. Als de situatie ook na de schoolstart positief blijft evolueren, zullen we ook de mondmaskerverplichting in de bebouwde kom kunnen herzien.”

Vanaf 1 september openen ook de gemeentelijke zalen opnieuw. Het organiseren van activiteiten en kleine evenementen is vanaf dan terug mogelijk, mits voorafgaande goedkeuring door het gemeentebestuur en als ze op een veilige manier georganiseerd worden.Meer nieuws uit de streek


Gemeente Zulte stelt actie met steunbon van …

Gemeentebestuur Zulte besliste na overleg met de …