Neem de fiets naar school!

Neem de fiets naar school!


Gemeente Zulte maakt veilige fietsroutekaart op en deelt gadgets uit om jongeren te stimuleren de fiets te nemen naar de middelbare school. De gemeente Zulte biedt geen middelbaar onderwijs. Veel Zultse scholieren trekken dan ook richting Waregem en Deinze bij hun keuze voor een secundaire school. Voor velen is het openbaar vervoer of de fiets het vervoermiddel bij uitstek.

“We merken dat veel ouders en scholieren momenteel, omwille van het coronavirus, minder geneigd zijn om het openbaar vervoer te gebruiken”, zegt burgemeester Simon Lagrange. “We willen vermijden dat iedereen de kinderen met de auto naar school brengt. Meer autoverkeer betekent meer files, meer sluipverkeer en minder veiligheid. Daarom deze actie om de fiets te promoten.”

De nieuwe campagne moet scholieren stimuleren om de fiets te nemen naar hun middelbare school. “We beschikken over veel en goede fietsinfrastructuur in onze gemeente en regio. Die willen we verder uitbouwen en het gebruik ervan stimuleren”, zegt schepen van mobiliteit en jeugd Michaël Vandemeulebroecke.

De nieuwe campagne brengt de veilige fietsroutes naar de verschillende scholen in kaart. De gemeente baseerde zich hiervoor in eerste instantie op de schoolroutekaart van Zulte die reeds in 2017 werd opgemaakt. Dit plan bracht eerder al de veilige fietssuggestiewegen naar de lagere scholen in kaart. De nieuwe, uitgebreidere kaart, toont ook de routes naar de middelbare scholen in Waregem en Deinze. Dit gebeurde in overleg met de stadsbesturen van de buursteden.

De kaart is te bekijken en af te drukken via www.zulte.be. “Stippel samen met je kind de meest veilige route uit en oefen die al eens dit weekend”, geeft schepen Vandemeulebroeke als tip mee. Fietsende scholieren maken in de komende weken ook kans op een gratis drinkfles van de gemeente Zulte. Op onaangekondigde tijdstippen zullen deze worden uitgedeeld langs de fietsroutes.

De gemeente Zulte blijft ook verder inzetten op het uitbouwen van veilige fietsinfrastructuur. Zo wordt in de komende jaren samen met de provincie Oost-Vlaanderen de fietssnelweg F7 vervolledigd en komt er een fietsondertunneling aan de Drogenboomstraat.


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


Voor diverse vervangingen van bomen en nieuwe …

In de week van 26 oktober zal …

Het gemeentebestuur van Zulte komt met enkele …