Ontdek de Deerlijkse textielroute!

Datum Event: 13/09/2020 t.e.m. 01/11/2020

Ontdek de Deerlijkse textielroute!


Copyright foto: Dienst Erfgoed Deerlijk

Vanaf 13 september (Open Monumentendag) tot en met 1 november fiets of stap je terug in de tijd, en blik je terug op wat ooit was: een bloeiende textielnijverheid in Deerlijk anno de jaren 1950-1970. De textielroute wordt weergegeven in beeld, in kaart, alsook in woord. Zo kan je de restanten van de textielnijverheid in het straatbeeld ontdekken.

De route is circa 32 km lang, maar kan gerust worden opgesplitst en in verschillende keren worden gefietst. Er is enkel op Open Monumentendag en tot nader order een pop-upcafé voorzien in de Olekenbosstraat 36. Aan alle deelnemers: gelieve je ten allen tijde aan alle geldende coronamaatregelen te houden! Bewaar 1,5 meter afstand, houd een mondmasker op zak voor het afstappen langs de route en in het café. Ontsmet je handen bij je bezoek aan het pop-upcafé.

Los de filippine op door langs de route vragen te beantwoorden en maak kans om een Deerlijkbon te winnen. De oplossingen vind je in de omgeving van de gele vierkante vakjes op de kaart. Opgepast: deze vierkante vakjes staan niet in volgorde. Mail tussen 13 september en 1 november de oplossing van het woordraadsel én je antwoord op de schiftingsvraag door naar erfgoed@deerlijk.be of deponeer het in de bus van het Gemeentehuis Deerlijk, t.a.v. Dienst Erfgoed, Harelbekestraat 27. Uit alle correcte inzendingen zullen de winnaars worden getrokken. Maximum 1 deelname/postadres.

De Deerlijkse textielroute is een initiatief van de gemeentelijke Werkgroep Erfgoed Deerlijk i.s.m. Heemkring Dorp en Toren vzw Deerlijk en een Open Monumentendagactiviteit. De papieren fietsbrochures inclusief wedstrijdformulieren zijn vooraf af te halen (vanaf de week voor 13 september) na afspraak op de Dienst Erfgoed in de voormiddag op werkdagen, of op vraag (via erfgoed@deerlijk.be) krijg je een exemplaar toegestuurd. Digitaal is een exemplaar te raadplegen en af te halen via de gemeentelijke website. Op 13 september kunnen late beslissers een brochure bekomen in het pop-upcafé.Meer nieuws uit de streek


Politiezone Gavers waarschuwt dat er de laatste …

In de prachtige bossen in het noordwesten …