Spel- en beleefkitten voor Zultse kinderen in armoede

Spel- en beleefkitten voor Zultse kinderen in armoede


Het Sociaal Huis Zulte gaat deze week op pad met spel- en beleefkitten voor kinderen in kansarme gezinnen. De afgelopen maanden waren voor gezinnen in kansarme situaties extra moeilijk. De taskforce voor de invulling van het coronasteunfonds besteedde hier dan ook bijzondere aandacht aan bij de uitwerking van het thema ‘welzijn’. “Ook kinderen uit kansarme gezinnen hebben nood aan ontspanning. Zij hebben echter niet de financiële ruimte om spel- of knutselmateriaal aan te kopen”, zegt schepen van sociale zaken Linda Detailleur.

Met middelen uit het coronasteunfonds werden meer dan 80 spel- en beleefkitten samengesteld. Onder meer stoepkrijt, een bellenblazer en een springtouw moeten de vrijetijdsbesteding voor hen aangenamer maken. Werknemers van het Sociaal Huis brengen deze week de pakketten aan huis en dit met inachtneming van de coronamaatregelen.

Met start van het schooljaar in het vooruitzicht, doet het Sociaal Huis ook een oproep om oude laptops en tablets binnen te brengen. Deze worden dan ter beschikking gesteld aan kansarme gezinnen. Afgelopen maanden kon het Sociaal Huis hiervoor al rekenen op de steun van enkele bedrijven. In totaal kregen 10 kansarme gezinnen een laptop ter beschikking voor de ondersteuning bij het afstandsonderwijs.

Laptops en tablets van zowel particulieren als bedrijven zijn welkom. Wie wil helpen, kan hiervoor contact opnemen met Dirk Goeminne via 09 321 84 25 of dirkgoeminne@zulte.be, of met Annelien Lecluyze via 09 321 84 32 of annelienlecluyze@zulte.be.Meer nieuws uit de streek