Start werken wegbrug vanaf 19 oktober

Start werken wegbrug vanaf 19 oktober


Tijdens een druk bezochte infomarkt in OC Leieland te Ooigem is op dinsdag 6 oktober meer uitleg gegeven over de werken rondom de nieuwe wegbrug over de Leie tussen Ooigem en Desselgem.

Eerst wordt de bouw van een tijdelijke brug voor wandelaars en fietsers afgerond: een brug met een hellend vlak en geen fietsgeulen. Zo kan iedereen gemakkelijk met de fiets aan de hand over de brug. Deze werken zijn reeds in volle gang.

Aangezien de nieuwe wegbrug op dezelfde locatie komt als de huidige brug, zal het verkeer vanaf 19 oktober tot het einde van de werken (voorzien voor eind 2021) geen gebruik kunnen maken van de brug.

Omleiding

Auto’s en ander wegverkeer kunnen omrijden via de Gentseweg, Expresweg, Ooigemstraat en de Wielsbeeksestraat. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de tijdelijke fiets- en voetgangersbrug ter hoogte van de Munkenhofdreef. Het jaagpad langs de Leie wordt onderbroken, dus fietsers kunnen rondrijden langs de Eerste Linie Regimentstraat en de Tweede Aardstraat.

Waarom een nieuwe wegbrug?

Om de Leie toegankelijk te houden voor de moderne binnenvaart, bouwen waterwegbeheerder de Vlaamse Waterweg nv samen met gemeente Wielsbeke en stad Waregem een hogere brug tussen Desselgem en Ooigem.

Om schepen met drie lagen containers door te laten, moeten bruggen een vrije doorvaarthoogte hebben van zeven meter. De huidige brug die Ooigem en Desselgem verbindt, is te laag (slechts 5,6 meter) en wordt dus vervangen door een nieuw en hoger exemplaar.

De werken maken deel uit van het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen, dat steun geniet van de Europese Unie. Hiermee wil De Vlaamse Waterweg nv van de binnenvaart een volwaardig alternatief maken voor het goederenvervoer op de weg. Minder verkeersdrukte, meer veiligheid en een schoner milieu zijn het resultaat.

Updates over de werken vind je op www.wielsbeke.be/wegbrug en via de Facebookpagina van gemeente Wielsbeke.Meer nieuws uit de streek


Elke week beleef je de gekste, grootste …

Vandaag is het Werelddierendag en leggen we …