Stijgende cijfers in Waregem

Stijgende cijfers in Waregem


Sinds een week stijgen de coronacijfers bij jongeren in Waregem en bij uitbreiding West-Vlaanderen. Daarom doet het stadsbestuur van Waregem een expliciete oproep naar alle jongeren die terugkeren uit oranje (vakantie)zones: laat je testen en hou je nog meer dan anders aan de coronaregels.

Nogal wat jongeren gingen begin september nog op reis, ook naar oranje zones. Zij keren nu terug, voor het begin van het academiejaar. Dat vertaalt zich helaas ook in stijgende cijfers van coronabesmettingen in Waregem en andere plaatsen in onze provincie. Het stadsbestuur doet daarom een expliciete oproep naar al deze jongeren om verstandige keuzes te maken.

Keer je na een vakantie terug uit een oranje zone? Dan is het sterk aanbevolen om je te laten testen op corona, zelfs al heb je geen symptomen. Dat kan via de huisarts. Testen doe je immers niet alleen voor jezelf, maar ook voor je ouders en grootouders!

Zeker na een terugkeer uit vakantie is het belangrijk om je aan de zes gouden regels tegen corona te houden: respecteer de anderhalve meter, was/desinfecteer je handen regelmatig, denk aan kwetsbare mensen, doe activiteiten het liefst buiten, beperk je contacten tot je eigen sociale bubbel en volg de regels over bijeenkomsten.

Met deze slimme keuzes leveren (de families van) deze jongeren zo hun bijdrage om verdere stijgingen van besmettingscijfers te beperken. De beste contact tracers zijn immers nog altijd de families zelf.Meer nieuws uit de streek


Opvangcentrum Vogels en Wilde Dieren Oostende is …

Binnenkort krijgen alle scholen in Waregem een …