Zulte krijgt fiets- en voetgangersbrug over Leie

Zulte krijgt fiets- en voetgangersbrug over Leie


De Zultse gemeenteraad ging op 27 oktober unaniem akkoord met de studie naar en realisatie van een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Leie in Zulte.

De Vlaamse Waterweg wil een samenwerkingsovereenkomst aangaan met de gemeente Zulte voor de studie naar en realisatie van een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Leie in Zulte. Al sinds 2009 staat deze brug opgenomen in het mobiliteitsplan van de gemeente. De Vlaamse Waterweg wil dit project nu realiseren en draagt ruim 60 % van de kosten.

De fiets- en voetgangersbrug over de Leie zal gerealiseerd worden tussen het einde van de Limnanderdreef en het kasteel Te Lake en zal aansluiten op het lange afstandsfietspad langs Rechteroever dat loopt richting Wielsbeke. “De brug zal niet alleen de verbinding tussen het centrum van Zulte en het kasteel herstellen, ze vormt ook een belangrijke troef om de fietsveiligheid te verhogen tussen Zulte, Oeselgem, Wielsbeke en Waregem. De nieuwe verbinding tussen Leie Rechter- en Linkeroever zal een aangenaam en veilig alternatief vormen voor de autobrug over de Oeselgemstraat, waar geen afgescheiden fietspad aanwezig is”, zegt schepen van openbare werken Sophie Delaere.

De bouwkost van de brug wordt geraamd op 2,2 miljoen euro exclusief btw. De gemeente Zulte staat in voor 37,5 % van de kosten, zo’n 825.000 euro, maar ook daar kan via de provincie nog een gedeelte van 40 % met een maximum van 300.00 euro worden verkregen. Bedoeling is om in 2022 te starten met de bouw van de fiets- en voetgangersbrug.Meer nieuws uit de streek


“Houd moed! Er komen betere tijden.” Zo …

De besmettingscijfers binnen de gemeente Zulte gaan …