Dag van de Jeugdbeweging

Dag van de Jeugdbeweging


Meer dan 275.000 jongeren gaan elke week naar hun jeugdbeweging. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven. En dat willen de jeugdbewegingen vieren met een speciale feestdag! Op 23 oktober is het weer Dag van de Jeugdbeweging, dé dag om bewegingen in de kijker te zetten.

Jeugdbewegingen bieden het hele jaar door een werking voor kinderen en jongeren aan, met kampen als hoogtepunt. Jeugdbewegingen bieden een model aan waar je verschillende leeftijdsgroepen doorloopt en je tot slot kan inzetten als leid(st)er. Spel, groei en ontplooiing staan centraal! Je doet er heel wat ervaring op, die je je hele leven blijft meedragen. De eindverantwoordelijkheid van een groep ligt bij jongeren zelf. Een jeugdbeweging is er niet alleen voor jongeren, maar ook door jongeren!

Op Dag van de Jeugdbeweging worden alle leiders en leidsters in de bloemetjes gezet en bedankt voor hun vrijwillige inzet. Ook de leden tonen hoe fier ze zijn op hun jeugdbeweging, door die dag hun uniform aan te trekken. Jeugdbewegingen komen gezamenlijk naar buiten om acties te organiseren. Tot slot worden ook niet-leden warm gemaakt voor deze toffe vrijetijdsbesteding.

Blijf op de hoogte van alle acties via www.dagvandejeugdbeweging.be.


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


No items found