Ik zomer West-Vlaams!

Ik zomer West-Vlaams!


Copyright foto:

Stilaan komt iedereen naar buiten. Op zoek naar beleving, op zoek naar onthaasting, op zoek naar sociale contacten. En waar kan dat beter dan in West-Vlaanderen. Aan de Kust, in het groene Brugse Ommeland, in de rijke geschiedenis van de Westhoek, in de gastronomische Leiestreek.

“Ik zomer West-Vlaams” omvat een uitgebreid zomerprogramma met voor elk wat wils: Wandelen in de provinciedomeinen, genieten van een hoevepicknick met 100% West-Vlaamse producten, shoppen bij onze lokale handelaars, fietsen langs een uitgebreid fietsnetwerk, de zomer van de Korte Keten, VLAG2020, zomerzoektochten, een eco-shopping-tour, … de lijst is eindeloos.

Heerlijke fiets- en wandeltochten

Genieten van onze mooie provincie kan je het beste vanop de fiets of met je leukste stapschoenen aan. Fiets of wandel in het spoor van journalist Marijn Follebout. Hij ging op pad en verkende heel wat leuke fiets- en wandelroutes in onze provincie. Hij vertelt je met plezier over zijn belevenissen onderweg. Laat je inspireren en ga op pad!

Ontdek de provinciedomeinen

Het ganse jaar – en vooral in de zomer – is het heerlijk vertoeven in onze West-Vlaamse provinciedomeinen. Je kan er fietsen en wandelen, op ontdekking gaan in een bezoekerscentra, ravotten op de speelpleinen, zalig picknicken of genieten vanop het terras … Er valt bijzonder veel te ontdekken.

Lekker eten en drinken

Ja, we leven in het Lekkere Westen en dat is altijd heerlijk en vooral lekker genieten. Het zit in onze genen, we zijn mensen met smaak… Onze lekkere streekproducten, onze topchefs, onze producten uit de Korte Keten… je proeft en moet ze geproefd hebben. Hou halt voor een fris streekbiertje tijdens een uitstap of verwen jezelf met een lekker ijsje. Er zijn heel wat adresjes te ontdekken deze zomer!

Laten we eens een nachtje uit logeren

Een uitstap die je echt laat ontspannen en genieten is er eentje waar je ‘s avonds niet naar huis moet gaan. Een leuke kamer in een B&B of hotel, een verblijf in een vakantiewoning, heerlijk genieten op een camping… De mogelijkheden in onze provincie zijn er in overvloed. Kies het verblijf dat helemaal bij jou past. Met extra luxe of net terug naar de basics. Je kan het allemaal!

Leuke lokale shopadresjes

Er zijn zo van die shopadresjes waarbij je het gevoel hebt dat je in een schatkist bent beland. Unieke creaties, magnifiek concept, bijzondere inrichting… Deze winkels moeten gewoon op je shoppinglijstje staan. Wij selecteerden enkele toppers in onze provincie! Veel shopplezier!

Dus kom uit je kot en geniet, ontspan, koop en zomer West-Vlaams. Ontdek het allemaal op www.ikzomerwestvlaams.be

“Ik zomer West-Vlaams” is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen, in samenwerking met Westtoer, Inagro, POM West-Vlaanderen en de West-Vlaamse steden en gemeenten.


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


Gemeente Moorslede wil zijn ondernemers steunen en …

De coronacrisis zorgt ervoor dat het voor …

Dan kan Stad Veurne je helpen! Door …

Deel dit!

Wedstrijden
Speel mee en win!
Win een snoephuisje van SURPRICE!
Columns

Cartoons