Mondmaskerplicht op speelpleinen en sportterreinen regio Midwest

Mondmaskerplicht op speelpleinen en sportterreinen regio Midwest


De cijfers van het aantal mensen dat besmet is met Covid-19 ogen zijn ook in de regio Midwest bloedrood. De 16 burgemeesters van de Midwest-regio (Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene) en Lendelede hebben opnieuw overlegd over maatregelen om het hoofd te bieden aan deze aanslepende crisis.

Regionale aanpak

Het Midwestoverleg heeft kennis genomen van de maatregelen die de Vlaamse Regering heeft genomen ter versterking van de maatregelen die eerder binnen de schoot van het Overlegcomité zijn afgesproken. De maatregelen zijn ingrijpend, maar noodzakelijk. De burgemeesters hebben ze afgetoetst aan de lokale situatie met het oog op eventuele aanvullende of versterkende maatregelen.

Maatregelen die regionaal worden genomen hebben het voordeel van de duidelijkheid. Ze zijn in buurgemeenten hetzelfde. Dat vergemakkelijkt de communicatie en de leesbaarheid.  In dat verband zijn er ook in het verleden al gezamenlijke maatregelen genomen die aanvullend zijn ten aanzien van wat hogere overheden uitvaardigen, bij voorbeeld rond het dragen van mondmaskers.

Mondmaskerplicht

Het dragen van mondmaskers blijft een van de belangrijkste beschermingsmaatregelen voor de persoon zelf maar ook om te voorkomen dat het virus zich verspreidt. Daarom is afgesproken een mondmaskerplicht in te voeren voor al wie ouder is dan 12 jaar op speelpleinen en sportterreinen in alle gemeenten van de regio Midwest.

Midwest-Voorzitter en burgemeester van Roeselare Kris Declercq: “In contact met andere mensen is bescherming belangrijk. Het dragen van een mondmasker biedt veiligheid en is al ingeburgerd. Dat moeten we volhouden, ook op speelpleinen en sportterreinen, zoals we dat op andere plaatsen al doen.”


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


In het voorjaar van 2021 voorziet de …

Het gemeentebestuur van Ingelmunster geeft een waarderingspremie …

Vlaanderen kent Roeselare een subsidie toe om …