Grote schoonmaak op 19 september

Datum Event: 19/09/2020

Grote schoonmaak op 19 september


Op zaterdag 19 september is het opnieuw World Cleanup Day. Dan wordt er in meer dan 150 landen door miljoenen mensen afval opgeruimd. En deze editie heeft alles in zich om alvast in België een succes te worden! Want River Cleanup, Eneco Clean Beach Cup, JCI Belgium, Mooimakers en Be WaPP/Wallonie Plus Propre beslisten hun krachten te bundelen om zoveel mogelijk vrijwilligers te mobiliseren voor dit initiatief.

Waar River Cleanup vrijwilligers mobiliseert in de steden rond waterlopen, neemt Eneco Clean Beach Cup de Belgische kuststrook voor zijn rekening en zelfs enkele locaties bij onze noorderburen. Mooimakers en Be WaPP verzamelen en ondersteunen dan weer alle lokale initiatieven in Vlaanderen respectievelijk Wallonië. Om de acties zo goed mogelijk te kunnen coördineren is er bovendien gekozen voor twee actieperiodes, in Vlaanderen van 17 september tot 20 september en in Wallonië van 24 september tot 27 september.

Al meer dan tien jaar is het een vaste afspraak voor velen: de eerste zondag van de lente spreken surfers, zeilers, Karel Sabbe, The NorthSeaChefs, familie, vrienden en collega’s samen af voor de grote strandschoonmaak tijdens de Eneco Clean Beach Cup. Met een vuilniszak in de hand schuimen ze de hele kustlijn af voor de grote jaarlijkse strandschoonmaak.

Alle Belgische en verschillende Nederlandse surfclubs organiseren hun grote jaarlijkse strandschoonmaak deze keer niet in maart, maar wel in september tijdens de World Cleanup Day. Markeer dus zaterdag 19 september in jouw agenda! Studio Brussel is ook opnieuw aanwezig en zal live uitzenden vanuit de surfclub Icarus in Zeebrugge.

Vorig jaar – tijdens de tiende editie van Eneco Clean Beach Cup – ruimden 7.500 surfers en deelnemers maar liefst 11,5 ton strandafval op.

Meer info en inschrijven kan op www.enecocleanbeachcup.be vanaf 24 juli.Meer nieuws uit West-Vlaanderen


Ook deze zomer kun je op woensdagmiddagen …

Op de gemeenteraad van maandag 31 augustus …

Op 1 september viel het doek over …

Deel dit!

Columns
Wedstrijden

Cartoons