AZ West Veurne stelt niet-dringende zorg uit

AZ West Veurne stelt niet-dringende zorg uit


Vanaf maandag 26 oktober zal AZ West Veurne alle geplande niet-dringende ingrepen (zowel via gewone opname als via het dagziekenhuis) annuleren. Dit voor een periode van vier weken. De secretariaten zullen alle patiënten verwittigen van wie de afspraak niet kan doorgaan. Het is dus niet nodig om het ziekenhuis zelf op te bellen.

“We willen benadrukken dat niet alle activiteit stilvalt! Dringende onderzoeken en ingrepen (bv. tumorchirurgie) kunnen blijven doorgaan, patiënten die chemotherapie krijgen op het oncologisch dagziekenhuis zullen hun therapie kunnen verder zetten, dit eveneens voor de patiënten van nierdialyse. Een verschil in vergelijking met de eerste golf is dat de consultaties kunnen blijven doorgaan zoals gepland. Dus als je medische klachten hebt, neem je best contact met ons op! Stel je zorg niet uit”, klinkt het.

Extra capaciteit voor de covid-afdelingen

Fase 2A houdt in dat het ziekenhuis een grotere capaciteit moet voorzien voor covid-patiënten. Volgens het aantal bedden dat AZ West moeten vrijhouden, zal een extra verpleegeenheid vrijgemaakt worden. In totaal moeten vanaf 2 oktober 43 bedden voorzien zijn voor covid-patiënten en 7 voor covid-IZ patiënten. Deze bedden zullen verspreid worden over 2 covid-afdelingen en 1 covid-IZ. Momenteel worden hiervoor een aantal interne reorganisaties gepland.

“Wij stellen alles in het werk om van het ziekenhuis een veilige omgeving te maken voor onze patiënten. Daarom is het belangrijk dat de patiënten onze veiligheidsmaatregelen blijven volgen (mondmasker, handen ontsmetten, kom alleen naar het ziekenhuis, niet komen bij symptomen, …) en de bezoekregeling respecteren. De bezoekregeling blijft op dit moment onveranderd. Vanaf 2 oktober zal ook het winkeltje in de inkomhal terug sluiten.”Meer nieuws uit de streek


De Kerstslaper, dat is het unieke Veurns …

Geboren Veurnaar Kristiaan Vandenbussche maakt met Cupido …