Burgemeester Nieuwpoort brengt hulde

Burgemeester Nieuwpoort brengt hulde


In normale omstandigheden had op 2 augustus in Nieuwpoort de 85ste editie van de Nationale Hulde aan Z.M. Koning Albert I en de Helden van de IJzer plaatsgevonden. Door de coronamaatregelen werd de ceremonie aan het Koning Albert I monument dit jaar geannuleerd. Desondanks laat stad Nieuwpoort dit gebeuren niet zomaar passeren. Het stadsbestuur legde een krans neer aan het ruiterstandbeeld van Albert I.

In plaats van zijn traditionele toespraak tijdens de plechtigheid, schreef burgemeester Geert Vanden Broucke een open brief.

“Ondanks de moeilijke tijden die we nu allen doormaken, zou het niet passend zijn om de opofferingen van onze voorouders zomaar terzijde te schuiven. Zonder hen was de heropleving van onze stad, ons land en onze vrede nooit mogelijk geweest. Daarom wordt vandaag in beperkte kring een bloemenkrans neergelegd aan het ruiterstandbeeld van Zijne Majesteit Albert I. Hierbij staan we ook stil bij de 75ste verjaardag van de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. In naam van onze natie houdt Nieuwpoort voor ons allen de vlam van herinnering brandend, zelfs in stormweer”, aldus de burgemeester in de brief.Meer nieuws uit de streek


De dieetafdeling van Zorgverblijf Ter Duinen in …

Het stadsbestuur van Nieuwpoort annuleert alle grootschalige …