De Bourgondiërs door Bart Van Loo

Datum Event: 05/12/2020

De Bourgondiërs door Bart Van Loo


Op zaterdag 5 december staat Bart Van Loo in cc CasinoKoksijde met De Bourgondiërs.

Met De Bourgondiërs schreef Bart Van Loo een ongeziene voltreffer: meer dan 150.000 verkochte exemplaren, lyrische recensies en één van de best beluisterde podcasts uit de Lage Landen. Om zijn zegetocht in stijl af te sluiten bewerkte meester-verteller Van Loo zijn oerverhaal tot een uniek stuk verteltheater.

Waar komen we vandaan? Om die vraag te beantwoorden doorkruist Bart Van Loo de middeleeuwen. Hij neemt ons op sleeptouw langs brandstapels en banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede. Een historische rollercoaster die eindigt bij het ontstaan van de Lage Landen. Denk aan veldslagen à la Game of Thrones. Denk aan de prentenboeken van ’s Lands Glorie. Denk ook aan de geschiedenislessen van je allerbeste leerkracht. Humor en spanning. Anekdotiek en inzichten. Maak je klaar voor een wervelende brok cultuurgeschiedenis.

Bart Van Loo heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent: schrijver én verteller. Je kent hem ook van ‘Chanson’ en ‘Napoleon’.

Op 5 december gaat het verteltheater van Bart Van Loo door om 20.30 uur. Kaarten kosten 12 euro in voorverkoop en 13 euro aan de deur. Info en tickets zijn te verkrijgen via www.hetbedrijf.be of 0494 60 41 36.Meer nieuws uit de streek


TOPPIE is een huiswerkklas voor kinderen uit …

Rij je graag met de wagen? Ben …