Diksmuide zet onthaalouders in het “fruit”

Diksmuide zet onthaalouders in het “fruit”


Onthaalouders staan elke dag paraat om voor “hun kinderen” te zorgen. Op de Dag van de Onthaalouders en Kinderverzorgers verdienen ze een geschenkje. Het stadsbestuur ging op 10 oktober langs met een fruitmand en een welgemeende dankjewel! 

Schepen voor Jeugd Marc De Keyrel bracht samen met voorzitster van het LOK (Lokaal overleg Kinderopvang) Vicky Depaepe een bezoekje aan alle opvanginitiatieven die de stad rijk is. Dat zijn er 25 in totaal. 20 onthaalouders verbonden aan de dienst opvanggezinnen, één zelfstandige onthaalouder en vier initiatieven voor groepsopvang. Alle opvanginitiatieven ontvangen een fruitmand en een welgemeende dankjewel! Een overzicht van alle opvanginitiatieven vind je op www.kinderopvangwijzer.be/diksmuide.

Meer subsidies voor kinderopvanginitiatieven

Kinderen zijn de toekomst van Diksmuide. Het stadsbestuur ondersteunt alle kinderopvanginitiatieven voor baby’s en peuters dan ook graag met een subsidie. Dit jaar werd deze subsidie opgetrokken van 3.000 euro in 2019 naar 8.000 euro in 2020. Het gaat om een startsubsidie, basissubsidie en werkingssubsidie.

Nieuwe onthaalouders nodig

Heb jij de kwaliteiten van een goeie onthaalouder? Waag je kans en word onthaalouder. Je creëert een veilige omgeving met veel structuur en zorgt dat kinderen zich thuis kunnen voelen. Je hebt nauw contact met de ouders. De kinderen bedanken je voor je zorg met een stralende glimlach. Onthaalouders kunnen zich aansluiten bij een dienst opvanggezinnen.

Wil je zelfstandig onthaalouder worden? Surf dan even naar www.voorzet.be voor meer info!Meer nieuws uit de streek