Doe-expo ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’

Doe-expo ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’


Nog tot 13 september kun je met je kinderen of kleinkinderen op de Zeedijk terecht voor de uitdagende doe-expo ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’. Via de QR-codes op elk paneel loodst acteur Warre Borgmans je op een reis langs wereldberoemde schilderijen. Van de Mona Lisa tot David Hockney’s zwembad … Van de middeleeuwen tot nog-niet-zo-lang-geleden. Bij elk kunstwerk hoort een verhaal over een gekke kunstenaar, een mysterieuze verdwijning, een ongelooflijke uitvinding, een blote madam of slimme ogen die kleuren kunnen mengen. Wandel doorheen de geschiedenis van de schilderkunst zoals je ze nog nooit zag!

Eén van de schilderijen werd gestolen, maar geen nood. Want aan de hand van een handig doe- en notitieboekje kan je je als bezoeker ontpoppen tot speurneus, op zoek gaan naar aanwijzingen, het schilderij terugvinden en wie weet een mooie prijs winnen!

Deze expo is gebaseerd op de boekenreeks ‘Grote Kunst Voor Kleine Kenners’ van Thaïs Vanderheyden, uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts en te koop bij de dienst Toerisme en in de betere boekhandel. Thaïs Vanderheyden is auteur/illustrator van (kinder)boeken. Ze gaf recent de bestseller ‘dagboek van een quarantaine mama’ uit en is ook bekend van ‘De Spiekpietjes’.

Deelnameformulieren zijn te verkrijgen bij de dienst Toerisme.Meer nieuws uit de streek


Nog tot het einde van de zomervakantie …

De digitalisering van het lokaal bestuur De …