Huiswerkklas zoekt helpende handen

Huiswerkklas zoekt helpende handen


TOPPIE is een huiswerkklas voor kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar. In deze huiswerkklas krijgen kinderen extra ondersteuning bij het leren leren. Het doel van deze TOPPIE-klas is om kinderen de kans te geven om zich te ontplooien tot betere studenten. Werk je graag met kinderen? of ken je oud-leerkrachten, (groot)ouders of mensen die dit graag doen? De organisatoren zoeken nog vrijwilligers (pedagogische ervaring is niet vereist) die jongeren graag helpen op schoolvlak. En in dezelfde beweging hun niveau en zelfvertrouwen een boost geven.

Teamwork

De huiswerk- of TOPPIE-klas vindt plaats in alle lagere scholen. Een (of twee) keer per week begeleiden de vrijwilligers, samen met Shirley Tyteca (verantwoordelijke), acht kinderen van het vijfde en zesde leerjaar tijdens het maken van hun huiswerk, het leren plannen en organiseren. Ze maken ook ruimte voor een praatje. De huiswerkklas duurt van 16.15 tot 17 uur.

Een keer in de maand, telkens op woensdagochtend, komen alle vrijwilligers samen om te overleggen of te brainstormen. Elke vrijwilliger staat samen met minstens een of twee andere vrijwilligers in een team en loopt eerst een tijdje mee vooraleer hij of zij zelf aan de slag gaat.

Is dit op jouw lijf geschreven? Neem dan contact op via 058 53 43 30 of vrijwilligers@sociaalhuiskoksijde.be.Meer nieuws uit de streek


Het NAVIGO-museum sluit tijdelijk de deuren. En …

De Lijn plant binnenkort de dringende vernieuwing …