IJzerbroekentocht op zaterdag 26 september

IJzerbroekentocht op zaterdag 26 september


Begin november 2019 werd over de gemeenten Alveringem, Lo-Reninge en Vleteren een nieuwe wandelclub opgericht: de IJzerstappers, onder de koepel van Wandelsport Vlaanderen vzw. Minder dan zes maanden later telt de vereniging al ruim 200 leden.

Naast maandelijkse ledenwandelingen, zou de club tijdens het Paasverlof op 14 april met de IJzerbroekentocht een eerste grote tocht organiseren. Maar door de coronacrisis moest de wandeling noodgedwongen worden geannuleerd.

De IJzerstappers hebben ondertussen een nieuwe datum gevonden, meer bepaald zaterdag 26 september. De wandeling staat open voor iedereen. Inschrijven kan tussen 8 en 15 uur in de Vrije Basisschool De Ladder, in de Ieperstraat 7 in Reninge. Het uiterste aankomstuur is 17 uur.

Deze mooie, gezinsvriendelijke tocht laat de wandelaar kennis maken met het unieke landschap van de IJzervallei. Er is keuze tussen een rolstoel- en kinderwagenvriendelijke wandeling van 4 kilometer en verder zijn er lussen van 5, 9, 14 en 21 kilometer. Bij de drie laatste tochten is een rustpunt voorzien.

Leden van de federatie Wandelsport Vlaanderen betalen 1,5 euro, niet-leden 2,5 euro. Jongeren onder de 12 jaar stappen gratis.  Meer nieuws uit de streek


In de Rabbelaresteenweg in Lo starten op …

Ter hoogte van het kruispunt van de …