Impetigo-besmetting in De Jutter en De Ravotter

Impetigo-besmetting in De Jutter en De Ravotter


Tijdens de laatste week van de vakantiewerking De Jutter en De Ravotter werd in de bubbels van Adinkerke een impetigo-besmetting gemeld. Dit is een oppervlakkige infectie van de huid, die ook besmettelijk is voor anderen. Er is echter geen reden tot paniek.

Symptomen

Blaasjes vormen een eerste symptoom. De blaasjes barsten open, waarna een gele kort tevoorschijn komt. Daarna komen meer blaasjes. De blaasjes komen meestal rond de neus en mond voor, maar kunnen ook elders op het lichaam voorkomen. Soms verschijnen ze op plaatsen waar eerder een wondje was, bijvoorbeeld bij het openkrabben van muggenbeten. Het vocht uit de blaasjes is besmettelijk, vooral via contact met de handen. De besmetting duurt totdat de blaasjes zijn opgedroogd of tot 24 à 48 uur na de start van een behandeling met antibiotica.

Wat als je dit opmerkt?

Maak een afspraak bij de huisarts. Die kan inschatten welke behandeling nodig is, afhankelijk van de ernst van de blaasjes en wondjes. Als je zoon of dochter besmet is, moet je dit laten weten via kinderopvang@depanne.be of 058 42 23 96.

Zoals met elke besmettelijke ziekte, mogen kinderen niet naar school of de opvang als ze blaasjes hebben. Eens de blaasjes volledig opgedroogd zijn, of 48 na de start van een antibioticabehandeling, kan je kind terug naar school of naar de opvang.Meer nieuws uit de streek


Gemeentelijke Basisschool De Leerplaneet heeft sinds dit …

In de gemeenteraad van 22 oktober is …