Inhuldiging kunstwerk Jenny Reynaert

Inhuldiging kunstwerk Jenny Reynaert


Copyright foto: Sofhie Legein

Op maandag 14 september werden de bronzen beelden met de titel ‘Gasten’ van kunstenares Jenny Reynaert officieel ingehuldigd door burgmeester Marc Vanden Bussche en schepen van Cultuur Stéphanie Anseeuw. De beeldengroep staat op de Dorpsplaats aan de fontein voor d’Oede Pastorie te Wulpen. Jenny Reynaert woont en werkt sinds 2002 in haar atelier te Wulpen waar je aan de Florizoonebrug ook haar beeldengroep ‘Blij weerzien’ kan bewonderen.

“Wulpen is aan het groeien. Ik denk onder meer aan de nieuwe woningen achter de kerk”, vertelt Jenny. “Het leek me een goed idee om daarom een gepast kunstwerk te creëren. Het is ‘Gasten’ geworden. Verwijzend naar de nieuwe inwoners, maar ook naar hoeve Het Gasthof. Het bestaat uit drie slanke bronzen figuren tussen de 1,8 en 2 meter en weegt samen 175 kilo.”

Lokaal Bestuur Koksijde investeert ruim 27.000 euro in het kunstwerk ‘Gasten’. “Het is een mooie creatie met een passende symboliek”, vindt schepen van Cultuur Stéphanie Anseeuw. “Het was Jenny zelf die met het idee op de proppen kwam en wij steunen dat graag.”Meer nieuws uit de streek


Heb je soms nood aan een babbel? …

De gemeente start in de loop van …