Katrien Terryn: 2de vrouwelijke paardenvisser

Katrien Terryn: 2de vrouwelijke paardenvisser


Op maandag 29 juni legde Katrien Terryn haar examen met glans af als vrouwelijke paardenvisser op het strand van Oostduinkerke. Daarmee is Katrien de tweede vrouw die dit speciale ambacht mag uitvoeren. Katrien (27) studeerde af in de richting bedrijfsmanagement-financiën en volgde daarna de tweejarige opleiding tot erkend garnaalvisser te paard. Ze behoort tot de tweede lichting die een examen aflegt!

De kersverse paardenvisser volgde haar opleiding bij erkend paardenvisser Dominique Vandendriessche die ook haar partner is. Beroepshalve is ze dag in dag uit bezig met trekpaarden. Ze is aan de slag bij ‘Paardenhoeve Het trekpaard’ in Oostduinkerke en dus hebben paarden voor haar geen geheimen meer.

Vorig jaar was ze eredame Mieke Garnaal. Ze is de 17e erkende garnaalvisser te paard en dus de tweede vrouw.
Katrien Terryn: “Ik heb al gedurende mijn hele leven een voorliefde voor paarden en Oostduinkerke. Als tiener ging ik vaak naar de manège Hacienda. Deze gemeente heeft altijd meer als mijn thuis aangevoeld dan Brussel. Ik heb mijn passie voor paarden teruggevonden dankzij het Brabants trekpaard en dit evolueerde naar een onbreekbare band. Van mijn partner heb ik geleerd hoe je moet vissen met deze paarden en dagelijks leer ik nog extra bij over de kneepjes van het vak. Dit is echt mijn passie.”

Het lijkt evident dat vrouwen hun examen als paardenvisser mogen afleggen, maar dat is wel ooit anders geweest. Zo zijn er verslagen uit 1958 waar de dochter van een paardenvisser werd geweigerd deel te nemen. Gelukkig werd dat glazen plafond in 2015 doorbroken door de eerste vrouwelijke paardenvisser Nele Bekaert.

Vanuit de redactie: proficiat Katrien! Dat er nog veel vrouwen je voorbeeld mogen volgen!

foto’s @Sofhie Legein – Lokaal Bestuur KoksijdeMeer nieuws uit de streek


Publieke toiletten zullen voortaan dagelijks opengesteld worden …

In maart stopt de samenwerking met Onze …

Deel dit!

Wedstrijden
Speel mee en win!
Win een snoephuisje van SURPRICE!
Speel mee en win!
Win een duoticket voor GRIMMLACHEN door Frank Degruyter!
Speel mee en win!
Win een mand vol overheerlijke proevertjes van De Kruiderie!
Columns

Cartoons